לראות עתיד בקלפים וטארות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/09/03 02:23 כז באלול התשסג

שאלה

האם מותר ללכת לקוראת בקלפים - טארות, והאם מותר לה לעסוק בזה. אני אמרתי לחברתי שאסור אבל הכי חשוב מה התורה אומרת על כך?

תשובה

בס"ד

יש שלוש אפשרויות:

א. או שאשה זו סתם מנצלת את תמימות הציבור, ואז אין טעם ללכת אליה;

ב. או שהיא אכן משתמשת בכוחות של טומאה, ואז יש בכך עבודה זרה וכמובן שהדבר אסור.

ג. או שזו סתם טכניקה מעולה והסיכון בזה הוא בכך שאדם חושב שהחיים שלו תלויים בקלפים והאמת היא שהחיים שלו תלויים בתפילה וברצון ובעשיה ולא במילים שנאמרים על ידי כל מיני ידעונים שלפעמים באמת יודעים דברים על העבר שלך. אבל כל דבריהם על העתיד הם שקר גמור.

ולמה אני אומר בבטחון כזה חזק ["שקר גמור"]?

כיון שאלוקים אמר שהבחירה בין מוות לחיים היא בידינו ולא בידי כוכבים ומזלות.

אשמח להפנות אותך לסיפור שמופיע בגמרא על רבי עקיבא וביתו שחוזים בכוכבים - מומחים אמיתים - אמרו לרבי עקיבא שהבת שלו תמות ביום חופתה.
קישור לסיפור:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=26385

בקיצור - זו לא הדרך שלנו!!
הכי חשוב: "תמים תהיה עם ה' אלוקיך". [חבל לחברה שלך להשקיע זמן ואנרגיות בדברים האלה שסתם נותנים לה הרגשה שהעולם שאנו מצויים בו הוא עולם ששולטים בו 'כוחות מיסטיים', בעוד שלאמיתו של דבר ה' משגיח על כל פעולה שנעשית בעולם, ותמיד אפשר לפנות אליו ישירות, בתפילה ובקיום המצוות].

כל עיסוק בדברים כאלה, גם אם הוא היה מותר, אינו מקרב אותנו בשום פנים ואופן לריבונו של עולם, אבינו שבשמים שאוהב אותנו.

זו התקופה שבה ה' מאיר לנו פנים, בשיבת עם ישראל לארצו ובפריחתה של ארץ ישראל (וגם המכות הן לטובה - כאשר ייסר איש את בנו ה' אלוקיך מייסרך), וחבל מאוד מאוד אם אנחנו נפנה לו גב ונתעלם ממנו.

כל טוב.