לקרוא חוק לישראל?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/04/10 16:35 יב באייר התשע

שאלה

בס"ד

א-קניתי חוק לישראל ואשמח אם תוכל להסביר לי בבקשה קצת על זה ומה לעשות.האם מותר לי לקרוא בספר הזוהר(אני בן 14)?

ב-אימא שלי קונה בשר לא חלק(אנחנו ספרדים).האם לאכול את זה או לא?

בתודה רבה!!!

סתיו

תשובה

ב"ה

שלום.

1)אשריך אחי שאתה לומד' בחוק כחוק.זאת חוקת התורה . אשריך.

"חוק לישראל" זה סדר לימוד אשר יסד אותו האר"י הקדוש כאשר בקריאה זו זוכה אתה ללמוד תנ"ך, משנה, גמרא, זוהר, הלכות ומוסר.מדי יום ביומו (זה מחולק לימי השבוע) רבי יוסף חיים בעל הבן איש חי כתב שהלימוד בסדר הזה מביא לאדם תועלת עצומה וגדולה.

את קטעי הזוהר אתה יכול לקרוא וגם אם אינך מבין אותם דע לך שעצם הקריאה היא חשובה.

2)אתה צריך לשוחח על כך עם אמא שלך.
תשוחח איתה בנחת ובטוב טעם ודעת ותסביר לה את העיניין .תשתדל מאוד לשוחח על כך גם עם אבא שלך והכל במתק שפתיים ובחיוך.

ודברים שיוצאים מן הלב נכנסים אל הלב.
ויהי רצון שהשם ישלח עזרך מקודש ומציון יסעדך אמן.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.