לקלל את עצמך כדי להרתיע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/08/13 08:16 ז באלול התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

ראשית אני רוצה לומר לך תודה על מלאכת הקודש שאתה עושה.

הייתי מעוניין לקבל ממך דעה לגבי נושא מסוים שמטריד אותי זמן רב,

מזה כשנתיים שבבקרים אני מברך שמע וקורא 2 פרקי תהילים.

לאחרונה בעת התפילה אני מתחיל לומר לעצמי דברים חמורים, לדוגמא: אם אני אחטא חטא היום, בדרך כלל מדובר על... אחד מבני משפחתי יפגע, למרות שאינני מפסיק להתפלל בבקרים, הדבר גורם לי צער רב...

אודה לך אם תוכל למצוא לי פתרון לנושא.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אפשר שלא הבנתי אותך נכון. מכל מקום אבקש לציין שתפילת שחרית נעשית לפי המתכונת שבסידור:
ברכות השחר - פסוקי דזמרא - ברכות ק"ש - ק"ש - עמידה - תחנון - אשרי ובל"צ - שיר של יום - אין כאלוקינו ועלינו.
תפילה כזאת בנחת נמשכת 30 דקות, בחפזון אפשר לסיים אותה ב- 20 דקות.
אם אין לך זמן אפשר לוותר על הפרקים של פסוקי דזמרה ולומר רק ´ברוך שאמר - אשרי - וישתבח´.

עדיף תפילה במנין!!!
חבל להוסיף פרקי תהילים, חשוב יותר לומר את עקר התפילה.

באשר לדרכים שלך לחזק את עצמך שלא לחטוא - תחשוב ותפעל חיובי.
במקום לקלל את עצמך על דברים רעים שתעשה, תברך את עצמך על דברים טובים שתעשה:
´אם היום לא אחטא ד´ ישלח לי ברכה והצלחה´.
אתה יכול להחליט שאתה מפנק את עצמך במשהו - ´אם לא אחטא כל השבוע אקנה לעצמי עוגה לשבת...´