לקיחת חפצים בלי רשות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/07/14 17:50 ו בתמוז התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב.

בזמן שלמדתי או לקראת סוף הלימודים בבית ספר היסודי לקחתי בלי רשות חומרי אומנות.

החזרתי חלק מהחומרים, וגם הבאתי עוד חומרי יצירה אחרים (שאימי קנתה בחנות) כי בחלק ממה שלקחתי השתמשתי...

גם התנדבתי פעמיים בבית הספר היסודי.

נזכרתי שיש יצירה שעשיתי לסבתא שלי שהאותיות גזורות מחומר שלקחתי מהיסודי. ובטח היו עוד דברים שהכנתי מחומרים אלו...

אני כל כך מתביישת... ועצובה...

מה לעשות?

זה שהתנדבתי(והתכוונתי לכפר על מעשה זה בהתנדבות), והחזרתי חלק מהחומרים- וגם אימי קנתה חומרים חדשים ל'תחליף',

זה מספיק? צריך לספר על זה להנהלה או למורה של אומנות?

לקחתי בלי שהמורה ידעה, וגם החזרתי בלי שידעו שלקחתי...

אני מרגישה רע עם עצמי...

בבקשה תענה כמה שיותר מהר.

תודה רבה ויישר כח!!!

שבת שלום,

תשובה

בס"ד
שלום רב,

למרות שעשית מעשה חמור יש לך נשמה של צדיקה שעושה לך מצפון נורא.
הדבר הנכון הוא לברר את הענין עם מישהו מטעם בית הספר - המורה לאמנות או ההנהלה.
אני בטוח שהם יקבלו זאת בהבנה ויסלחו לך.
נראה לי שזו הדרך הכי נכונה לנקות את המצפון שלך.
זו גם הדרך הטובה ביותר להיות בטוחה שדברים כאלה לעולם לא יחזרו.