לצייר תמונות ולתלות בסלון

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 27/02/07 16:28 ט באדר התשסז

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב וחג פורים שמח!

יש לי המון ציורים שאני מצייר וציירתי תמיד, רובם של מפלצות, יצורים וכל מיני דברים מעניינים ומושכים ת'עין ("מגניבים" מה שנקרא). לפני 4 שנים בערך, בהיותי בן 15, לקחתי כמה מהתמונות ותליתי בסלון, ממוסגר והכל, ציורי רישום- עיפרון בלי צבעים, סתם, דרקונים וכדומה, דברים בדיוניים, התמונות כבר הרב זמן בבית והתרגלנו אליהן, לא שמים לב אליהן בכלל, מה גם שהן חסרי צבע. בקיצור, אגש לעניין, האם יש עניין חמור בכך של לא לעשות פסל או תמונה? המשפחה מסורתית דתית, התמונות ממש הפכו לחלק בלתי נפרד מהבית - כרקע שכזה ויהיה לי עצוב להוריד את זה, הכל ייראה קצת שונה. מה דעת הרב בעניין?

תודה מראש!

תשובה

ב"ה

שלום.

מותר לך להשאיר את התמונות על הקיר ואף לתלות עוד אחרות ( בתנאי שגם הן "מגניבות"...). רק תשדל שלא תווצר מציאות שמישהו יתפלל בבית מול התמונות האלו.

חזק ואמץ!! תמשיך לצייר !אגב, אומרים חז"ל "אין צור כאלוקינו- אין צייר כאלוקינו" שהקב"ה צייר את העולם בציור מופת - נוף עוצר נשימה ופסק הרמב"ם ביד החזקה שאחד הדרכים להגיע לאהבת השם וליראת שמיים זה לראות את מעשי ידיו של הקב"ה ולעקוב אחר "הציורים" שלו בעולם כמה תבונה וחוכמה אין סופית יש בבריאה.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.