לצום ביום החתונה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/06/11 14:52 יז בסיון התשעא

שאלה

אני עומד להתחתן בעוד חודש בעז"ה. ואני מבלבט בעיניין הזה של הצום ביום החופה.זה נראה לי שקה ובמיוחד בקיץ עם החום .מה הרב אמור שכדאי לעשות.

תשובה

ב,ה

שלום.

ראשית נברך אתכם בברכת מזל טוב. ויהי רצון שבורא העולם בקיניין ישלים זה הבניין אמן.

חתן יקר דע לך כי יש 3 טעמים למנהג הזה של הצום.

1) הנושא אישה מוחלים לו על כל ענונותיו וצריך תענית כדי להכנס לחופה מתוך תשובה כמו ביום הכיפורים.
2)שזכות התענית תצטרף למחילת העוון.
3)כדי להכנס לחופה מתוך כובד ראש ולא מתוך הוללות ושכרות.

לאחר שאתה מבין ממה נובעים הדברים אתה צריך לברר עם עצמיך האם אתה יכול לצום מבחינה גופנית (שעון קיץ...) והאם תוכל להגיע אל החופה מתוך כובד ראש ומתוך תשובה . ובהחלט יתכן גם להתענות "תענית שעות" בלבד ולא כל היום.

יש אפשרויות נוספות להגיע אל ההחופה מתןך כובד ראש כגון תפילה , התבודדות, נגינה, כותל, קבל רחל, וקברי צדיקים . ואם אתה מוסיף לזה גם "תענית שעות" אז הנה מה טוב ומה נעים.

והעיקר שיהיה לך כוח ברעננות ובעוצמה לרקוד ולשמוח ביום הכי משמעותי בחייך. תגיע אליו עם כוח גופני ועם עוצמה נפשית ומה[שיא] הזה כשתהיה במעמד שהרב [ישיא] אתכם תגיע בעזר השם ל[שיא] שזה בחילוף האותיות [איש] ומתוך שמחתך נזכה שיתקיים בנו מקרא שכתוב בהושע פרק ב

"וְהָיָה בַיּוֹם הַהוּא נְאֻם ה' תִּקְרְאִי [אִישִׁי ]וְלֹא תִקְרְאִי לִי עוֹד בַּעְלִי" אמן.

מזל טוב,

עוזיאל אליהו,

.