לצאת עם גוי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/07/02 10:03 ה באב התשסב

שאלה

לאחרונה יצאתי עים ידיד לא יהודי לטיול במהלך הטיול הוא סעד את ליבו בכריך חזיר ולאחר מכן הוא הירווה את צמאונו בקלוה ולאחר מכן הציע לי לשתות אני סירבתי מחשש שבזמן שהוא שתה נפלו חתיכות חזיר לתוך המשקה האים נהגתי נכון והאים היה עלי להזהיר אנשים אחרים שלא לשתות מהמשקה מתוך הנחה שהדבר היה משפיל אותו

תשובה

ב"ה

מיכאל שלום.

הזדעזעתי לקרוא את השאלה.

לדעתי השאלה היא לא על חתיכת חזיר:
האם יש בה כדי טעם?
האם אומרים חנ"נ?(חתיכה נעשית נבלה)
האם יש ביטול של החתיכה או טעמה ב 60 ?
האם יש ביטול ברוב?
וכ"ו

אלה הם שאלות משניות.

השאלה הגדולה היא האם ניתן לצאת לטיולים עם גויים?

חז"ל מאוד הקפידו על קירוב דעת עם גויים עד כדי
איסור אכילה של אוכל כשר!! שבושל על ידי גוי.
חתיכת חזיר יכולה להיות בטלה בחישוב הלכתי כזה או אחר אולם גוי לא בטל הוא חשוב מכדי להתבטל,הוא יכול להיות הבעל של הבת שלך!!!
ולכן הקפידו חכמים על קירוב איתם .

קשר הולך ונרקם הולך ומתגלגל ואף אחד לא יודע
לאן?

"בני אל תלך בדרך איתם מנע רגלך מנתיבתם"
(שלמה המלך)

בברכה,

עוזיאל