לפרש פסוק בספר הושע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/08/10 18:08 כב באב התשע

שאלה

שלום רב,

מה פרוש הפסוק: אֶֽתֶּן־לְךָ֥ מֶ֙לֶךְ֙ בְּאַפִּ֔י וְאֶקַּ֖ח בְּעֶבְרָתִֽי׃ {ס}( הושע יג)

תודה

אורי

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בפסוקים אלו הושע מגיב על התופעה שמלכי ישראל הרבו לחטוא ולהחטיא את העם.
הוא מזכיר לנו את הנסיון של שמואל לבטל את בקשת המלך ואת הדרישה של העם למלך. לכן הוא אומר בפסוק יא:
"אתן לך מלך באפי" = התעקשתם לדרוש מלך אז הסכמתי למלך אבל זה היה מתוך כעס "באפי".
התוצאה היתה שהמלכים הופלו על ידי אחרים שבקשו למלוך וכך נוצרה בישראל תחלופה גדולה של מלכים ורציחת משפחות של מלכים שנפלו = "ואחק בעברתי".