לפי מה לנהוג?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/07/12 23:39 ז באב התשעב

שאלה

שלום,

בעלי חוזר בתשובה ממוצא בולגרי ואין לו שום גרסא דינקותא. בבית הוריו דיברו לדינו והם יודעים שהם צאצאי גרוש ספרד.אנחנו הרבה פעמים נתקלים בדילמא לפי איזה עדה לנהוג. אנחנו לא עדות המזרח וגם לא אשכנז ומנהגי ספרד לא ידועים לנו, אין לנו מסורת שעברה מאב לבן. אנחנו מאד היינו מעוניינים לדעת לפי מה לנהוג. נשמח לקבל הכוונה בעיניין.

תודה

רחל

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הפניה שלכם עוררה תשומת לבי ללמוד מעט על קהילת בולגריה. התברר לי בכאב שאתם צודקים, כך מעידים גם יוצאי הקהילה עצמם שהבולגרים בארץ ברובם המכריע חילוניים.
גם בבתי כנסת בולגריים רוב המתפללים כיום הם מעדות אחרות.
נותרו לי שתי עצות עבורכם:
האחת, לפנות אל בית חב"ד בבולגריה - אולי להם יש כתובת של רבנים או מוסדות שמשמרים את מסורת העדה המפוארת (עליה נמנה רבי אלעזר פאפו בעל 'פלא יועץ'). להן כתובתם: office@chabad-bulgaria.org

אפשרות שנייה - להצטרף לקהילה טורקית - גם זו עדה של יוצאי ספרד, דוברי לאדינו, נראה שהם היותר קרובים למסורת הבולגרית.