לעשות קידוש ביום כיפור לפני שאני אוכל?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/09/10 23:06 ו בתשרי התשעא

שאלה

שלום לרב.

הרופא אמר לי שעלי לא לצום. ואני מקבל את מה שהרופא אומר (עברתי אירועי לב ועוד דברים ..)

שאלתי לכבוד הרב מה עושים לגבי קידדוש וברכת המזון?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נברך אותך בברכת רפואה שלמה. ויהי רצון שתהיה חזק ובריא ותזכה לשנים רבות נעימות וטובות אמן.

1) צריך לברך לפני כל אכילה כולל נטילת ידיים וברכת המזון.
ובברכת המזון יש לך להוסיף " יעלה ויבוא" ובשנה זו גם "רצה והחליצנו" .
ואם שכחת למור רצה או יעלה ויבוא - הדין הוא שלא חוזרים (לא כמו בשבת רגילה).

2)אם אוכלים יחד שלושה אנשים שמותר להם לאכול יכולים לזמן.

3) אפילו שמדובר ביום השבת בשנה זו[ לא עושים קידוש] לפני האוכל.

בברכה,

עוזיאל אליהו.