לעשות חור באוזן זה מותר על פי הדת?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/05/07 18:25 כא באייר התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה,

שמעתי פעם מרפלקסולוג ומטפל סיני חרדי שישנה בעיה בלעשות חור לעגיל באוזן.לפיו האוזן כמו הרגל-מהווה מפה של כל הגוף.הבנתי שהפגיעה בשלמות האוזן יכולה לפגוע במרכז מסוים בגוף שנמצא באותו נקודה שבה נעשה החור.

האם יש מניעה לעשיית חור באוזן עפ' היהדות? כי הרי יש כאן פגיעה בשלמות הגוף.

תודה.

תשובה

ב"ה

שלום.

לא שמעתי על הסיבה שאת מציינת מפיו של המטפל הסיני.
ואם אכן הוא צודק אז התורה לא הייתה מצווה לרצוע אז אוזנו של עבד עולם במרצע.[?!]
ואם התורה ציוותה כך אזי "דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום" ואנו מאמינים שכל מצוות התורה אין בהם היזק לאדם ואדרבא הם מותאמים לאדם הן מההביט הגופני והן מההיבט הנפשי.

ושמעתי מהרב ועקנין שליט"א רבה הראשי של העיר מעלות שהעיד על מנהג קדום שהיו נוהגים לחורר אז אוזנו של מי שנולד בכור שהוא בעצם מוקדש להשם (אך אנו פודים אותו בטכס "פדיון הבן") ולדעתו זה מקור השם "בוכריס" שמשמעותו חור באוזן לבכור.אך כנראה היום לא נוהגים לחורר אז אוזן הבכור.

ועייני גם בתשובתי "חור באוזן ופירסינג" ב":
https://www.kipa.co.il/ask/show/70373

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.