לענות קדושה על מנין אחר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/07/03 15:47 ב באב התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אם כמה צבורים מתפללים במקביל באותו מקום (אבל שלא באופן מתואם), כך שלפעמים נוצר מצב ששומעים את אנשי המניין השני אומרים קדיש או קדושה וכדומה, האם יש חובה/איסור לענות במקרה זה, האם דיני הפסקה זהים לאלו הנוהגים במצב רגיל (בו הפער קיים בין ביחיד לציבור שבו הוא מתפלל) ?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שאלתי פעם את מו"ר אבי ואמר לי כי כשמתפללים במקביל - לא עונים אחד עם השני קדיש וקדושה וכד'. אמנם אין איסור לענות כשנמצאים במקום שמותר לענות.
אמנם אם אדם מתפלל ביחיד הוא צריך לענות עם המנין כדי שלא יפסיק קדיש וקדושה וברכו.

בהצלחה