לעזוב את השירות הלאומי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/12/02 01:17 א בטבת התשסג

שאלה

שלום רב! אני משרתת השנה במסגרת השירות הלאומי בעיר - בשכונת מצוקה - על כל המשתמע מכך. אני נחשפת למציאויות שממש לא הורגלתי לראות ב"ה עד עכשיו. החשיפה האדירה והביטויים האלו לא מרפים ממני ועולים לי במצבים הכי לא מתאימים(תפילה..). השאלה היא האם זה שווה את זה - הירידה הזאת, שהיא על מנת לעלות ולהעלות, אבל כשבהכרח מתלכלכים גם. ממש תודה מראש. אם אפשר בבקשה לפרסם את התשובה באתר.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אני לא יודע לאיזה מצאיות את נחשפת ובפני איזה דילמות את ניצבת ומה הם הנסיונות שאת עומדת בהם.

לכן באופן כללי ביותר אם יש ירידה רוחנית ואת מרגישה שהאישיות שלך נפגמת אז "זה לא שווה את זה "

יתכן מאוד שכדאי לך להחליף מידית את מקום השירות.
זה מקובל וזה בסדר .לא צריך לפחד מצעד נועז גם אם זה לא ימצא חן בעיני החברות .

את צריכה לעשות את מה שטוב לך .ומה שמתאים ביותר עבור האישיות שלך.

(חוץ מזה תבדקי האם מחשבות האלה הם במסגרת "משבר חנוכה " וזה חולף או שזה אמיתי.)

בהצלחה,

עוזיאל

.