לסרוג כיפה בתשעת הימים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/07/02 07:13 כא בתמוז התשסב

שאלה

בשלושת השבועות נוהגים במנהגי אבל.

אנחנו נוהגים לא לקנות ולחדש בגדים.

שמעתי שאסור גם לתפור

זה נכון? והאם זה גם כולל סריגת כיפות?

(כשמקבלים על זה כסף, ואנשים הזמינו אותם לפני יז בתמוז ומחכים לכיפה...?)

תשובה

ב"ה

שרה שלום.

אני מעתיק לך קובץ הלכות בשם בגר"מ אליהו-
הלכות אלה הם מראש חודש אב .

אין תופרים - בתשעה הימים בגדים חדשים או מנעלים חדשים וכן אין סורגים או אורגים בגדים חדשים אפילו על ידי אומן גוי. \עיין שו"ע שם סע' ז. כה"ח שם ס"ק צו, צז. בא"ח דברים ט\.

מותר לתפור על ידי גוי לצורך גדול, כגון לנישואין שעתידים להיות מיד אחר תשעה באב. \כה"ח שם ס"ק קא\.

בית חרושת או פועל שקיבל בגד לתפירה קודם ראש חודש - מותר לתופרו עד שבוע שחל בו תשעה באב.

פועל שאין לו מה לאכול וקיבל את העבודה לפני כן - מותר גם בשבוע שחל בו . \עיין בא"ח דברים ט\.

מותר לתקן בגד משומש אפילו בשבוע שחל בו תשעה באב. \עיין כה"ח תקנא ס"ק צט שיש אוסרים\. ותיקון אומנות אסור. אולם לתפור כפתור - מותר בתשעת הימים.

נשים צריכות להכין כמה זוגות גרביים, שאם יקרעו לא תצטרכנה ללבוש גרבים חדשות אך אם נקרעו - מותרות ללבוש חדשות ואפילו בתשעה באב עצמו, משום צניעות.

יש נשים שנוהגות שלא לסדר החוטין לאריגה משום דזה נקרא "שתי", וכיוון שבטלה "אבן השתיה" שהיתה בביהמ"ק החמירו עליהן בזה אפילו מר"ח. \בא"ח דברים יא\.

בברכה,

עוזיאל