לספר?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 30/01/17 23:32 ג בשבט התשעז

שאלה

שלום לכבוד הרב ,

רציתי לשאול , אני ב"ה יוצאת עם מישהו,ואבא שלי לוחץ עלי קצת לספר לאחותי הגדולה היא עדין אינה נשואה והוא אומר שהיא תיפגע אם לא אספר לה , ואני לא כלכך רוצה לספר .. מה אתה מציע כבוד הרב? לספר?

תשובה

שלום
אם יש לך סיבות שבגללן את לא רוצה לספר (כמו למשל, לא לשתף אחרים בשלב ראשוני של הקשר), את לא מחויבת.
כמובן, שגם כשאנחנו לא מחויבים, זה טוב לעשות נחת רוח להורים ולקיים את בקשתם.
מלבד זאת, מאוד חשוב כמובן לדאוג שאחותך לא תיפגע.
לכן, אני מציע שתסבירי לאביך, שזה עוד קצת מוקדם לך לספר, אבל שבהחלט תספרי לה ברגע שזה יתקדם באופן משמועתי. וצריך לדאוג שהיא לא תשמע על זה ממישהו אחר, ושתספרי לה לפני אחרים, באופן שהיא תרגיש שאכפת לך ממנה ומרגשותיה.
כל טוב ובהצלחה