לנגן בספירת העומר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/04/07 13:25 כט בניסן התשסז

שאלה

שלום לרב. סליחה. שאלתי היא , הרי אסור לשמוע מוזיקה ולרקוד בספירת העומר. וזה מה שאנחנו עושים בשיעורים.. יש הבדל בהלכה אם זה לצורך לימוד או לא? תודה רבה. וסליחה שוב.

תשובה

ב,ה

שלום.

חלק מימי ספירת העומר הם ימי אבל ולכן גזרו חז"ל מספר גזרות על מנת להרגיש ולחוש את הימים ההם בזמן הזה.
אחד מהאיסורים הוא איסור שמחה . מפני שמדובר על שיריםוריקודים ונגינה שהם הבסיס למסיבה או לשמחה גדולה.
ולכן אם מדובר על נגינה לצורך לימוד יהיה מותר.

ועייני בתשובתי ב:"נגינה בספירת העומר ושמיעת שירי קודש " ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/87411

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.