למלצר בחתונה חילונית

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/05/09 17:22 כא באייר התשסט

שאלה

שלום.

ראיתי שנשאלת שאלה מאחד שרוצה ללכת לברית אבל הוא יודע שיבואו נשים בלבוש לא צנוע והוא לא ידע אם ללכת, וענית שהאדם צריך לשלוט על המציאות ולא הפוך, ולכן אם הוא יודע שלא יסתכל בהן או שיש לו ספק אם יהרהר בכך או לא - מותר לו ללכת.

רציתי לדעת אם זה תקף גם לגבי עבודה באירוע חילוני, ששם אין לי ספק שבאות נשים בלבוש לא צנוע.

תודה, שבת שלום.

תשובה

שלום

צריך ללמוד לשלוט בעיניים, במח וביצרים, ולא לתת להם לנהל לנו את החיים. התורה מנהיגה את המציאות ולא מגיבה לה.

אך אם חושש שיראה דברים אסורים ויהרהר בהם, אסור ללכת.
ואם ודאי לו שלא יהרהר בזה ולא ימשיך להסתכל כלל (מה שלא נראה סביר במציאות הפרוצה בימינו) יכול ללכת.

אם ספק בלבו אם יהרהר או לא, תלוי אם הולך לדבר מצווה חשובה.
עבודה היא מצווה חשובה, אך נראה שבעניין הזה אינה נחשבת לדבר מצווה אליה התכוונה הגמרא שדרשה על הפסוק 'שומר מצווה לא ידע דבר רע'.

על כן, גם אם אתה בספק אם יהיו שם דברים שאינם צנועים, אל תלך. תמלצר במקום בו ודאי לך שלא תתור אחר עיניך.

כל טוב