למלוח סלט בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/03/08 23:30 כה באדר א'

שאלה

שלום רב לרב:

שאלתי היא הם מותר למלוח סלט בשבת..או שמא חוששים לכבישה ..הייתי רוצה לדעת את הסברות מהרב..

תודה רבה ..

תשובה

ב"ה

שלום.
מותר למלוח סלט עגבניות כרגיל
מותר למלוח סלט ירקות שי בו גם מלפפונים רק שצריך לשים מעט שמן קודם המליחה .
אסור לפזר מלח על סלט חסה או על סלט שיש בו צנון או בצל מפני שהמלח גורם לעיבוד שמשתנה טבעם ע"י המלח. ולכן אם מולח ומיד שם שמן אז זה האופן המותר .ואפשרות נוספת היא לשים מעט שמן ורק אח"כ לפזר מלח.

אם אתה רוצה להרחיב כדאי לך לעיין בשו"ע סימן שכ"א ובמשנה ברורה וכף החיים וגם בספר "מנוחת אהבה" חלק ג פרק יט.

בתאבון,

עוזיאל אליהו,

.