למה שבעה נקיים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/07/14 15:23 יז בתמוז התשעד

שאלה

שלום וברכה.

קשה לי מאוד עם התקנה של שבעה נקיים על כל דם.

אני לא מבינה למה מלכתחילה "נשות ישראל החמירו על עצמן"

ולמה זה התקבל כדין?

ימי המחזור מספיקים וקשים גם כך, ושבעה ימים נוספים של איסור הם כלל לא מצוות התורה.

במיוחד קשה לי שהאיסור הוא גם לאחר לידה שאז התורה כותבת במפורש כמה ימים האישה אסורה ואנחנו בכלל לא מבצעים את מצוות התורה אלא משהו אחר לגמרי!

אני לא יכולה לקבל את זה שנשים רבות נאלצות להשתמש בתרופות כדי לקיים את המצווה (עקרות הלכתית) ולכן זה עוד יותר מחזק את ההרגשה שזה לא מה שה' ציווה אותנו.

למה אי אפשר להגדיר כללים ברורים כמו שהתורה מצווה אותנו ולטבול מייד אחרי שהדימום נפסק?

למה בגלל שקשה להבדיל בין נדה לזבה האישה תמיד זבה,

ואילו דין זב בטל לחלוטין?

קשה לי מאוד עם המצווה הזו. אני לגמרי מרגישה שעשו עוול לנשים.

ההחמרה מרחיקה אותי מאוד מהתורה וזה מצטער אותי ביותר.

ההתעסקות בבדיקות נראית לי הזויה. הזוי לי שאישה צריכה להכניס בדים ולפשפש בתוך גופה בשביל להיטהר. זה לא נעים. כואב ומשפיל.

אני רואה שגם כיום יש הרבה הקלות במצווה הזו- דורשים פחות בדיקות, מקלים בלבישת תחתונים לבנות, ובכלל יותר מקלים.

זה נראה שיש הבנה שבאמת הגענו להחמרה ייתרה וחרגנו ממה שהתורה מצווה.

אני כותבת באמת בדמעות.

האם ייתכן שיגיע שינוי בעניין?

ובבקשה אל תתן לי תשובות שזה מחייה את חיי הנישואין וכו' וכו'..

תודה רבה חיי הנישואין שלנו טובים יותר בזמן ההריון וההנקה.

הריחוק רק מרחיק. קשה וכואב.

נשים רבות מצרפות חבילות של גלולות כדי לדלג על הימים האוסרים,

ובגמרא כתוב שברית המילה היא 8 ימים אחרי הלידה כדי שהאב והאם לא יהיו בצער בגלל שהם אסורים. שבוע אחד בלבד אחרי שהיו מותרים 9 חודשים!

אז סליחה, אבל לדעתי כל התירוצים האלה והנסיון לייפות את המציאות הם בלבולי מוח.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הנושא שאת מעלה זכה לבירור מקיף בעקבות מאמרים וספר של ד"ר דניאל רוזנק: 'להחזיר טהרה ליושנה'.
הספר הזה נדחה לחלוטין על ידי כל אנשי תורה - גם אלה שנחשבים ליברליים כמו רבני בית הילל.

להלן קישורים שיאפשרו לך להכיר את הדברים מקרוב:
תחילה דבריו של ד"ר רוזנק -
http://www.toravoda.org.il/node/9

לקט תגובות לשיטתו, כולן שוללות את דרכו:

http://www.beithillel.org.il/ask_show.asp?id=305061#.U8j04fl_uPt

http://www.yoatzot.org/questionH.php?id=2386