למה צריך לשמור 7 נקיים.?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/08/02 15:34 א באלול התשסב

שאלה

למה בעצם צריך לשמור 7 נקיים בנוסף לימי הנידה, שהם גם ככה ארוכים וקשים?

למה האישה לא יכולה לטבול מיד בסיום הנידה?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

כל שאלה שמתחילה ב"למה?" יש לה 2 תשובות:
1)ככה.
כי השם צווה "אשרי העם שככה -לו.למה-יאמרו הגויים.
2)תשובה הגיונית שתקרב את השכל למעשה.
ובכן,
איו כל הבדל במעמדה של האשה בהיתה בזמן מחזור לבהיותה בזמן 7 נקיים.כל הזמן הזה היא מוגדרת כטמאה טומאת נידה. וכל האיסורים שחלים בזמן המחזור חלים גם בזמן ה7 נקיים.
(ראי נא מה נאמר במדרש - רות פרשה ג :

תנא דבי אליהו מעשה באדם אחד שקרא הרבה, ושנה הרבה, ושימש תלמידי חכמים הרבה, ומת בחצי ימיו,

והיתה אשתו נוטלת תפיליו ומחזרת בבתי מדרשות, ואמרה כתיב כי היא חייך ואורך ימיך (דברים ל' כ'), בעלי שקרא הרבה, ושנה הרבה, ושימש תלמידי חכמים הרבה, מפני מה מת בחצי ימיו,
ולא היה אדם שהחזיר לה שום דבר, פעם אחת נתאחרתי אצלה, והסיחה לי כל המאורע, ואמרתי לה בימי נידותיך מהו אצלך, אמרה לי חס ושלום שאפילו באצבע קטנה לא נגע בי, אמר לה בימי ליבונך מהו אצלך, אמרה לו אכל עמי ושתה עמי וישן עמי בקירוב בשר, ולא עלה על לבו לדבר אחר,
אמר לה ברוך המקום שהרגו, שלא נשא פנים לתורה, שנאמר ואל אשה בנדת טומאתה לא תקרב (ויקרא י"ח י"ט). )

ראי נא מה נאמר בתלמוד בבלי מסכת ברכות דף לא עמוד א

אמר רבי זירא: בנות ישראל החמירו על עצמן, שאפילו רואות טיפת דם כחרדל - יושבות עליה שבעה נקיים.

זהוא שורש הדין בנות ישראל קבלו הלכה זו עם כל הקשיים שבה ועם כל עוצמת היופי שבה.
וזו הלכה פסוקה שאין עליה עוררין.

בברכה,

עוזיאל