למה על עור?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/06/13 14:55 כז בסיון התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב!

מדוע קיים חיוב כי קלף מזוזה, תפילין וכו' יהיו כתובים על קלף עשוי עור?

מהיכן מגיע המנהג?

למה כל עוד זה לא מעור אין כשרות? הרי המצווה היא רק (כפי שמוכרת לי) וכתבתם על מזוזות בתיכם ובשעריכם ואין שום חיוב כי הדבר יהיה מעור....?

בתודה רבה מראש!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

החובה לכתוב את הסת"מ = ספר תורה, תפילין ומזוזה על קלף היא הלכה למשה מסיני.
יש בכך הגיון מפני שקלף הוא חומר מאוד חזק שמתקיים במשך מאות שנים (בידינו כיום מגילות קלף מתקופת בית שני).