למה ניתנו לאדם מצוות?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 18/12/01 16:58 ג בטבת התשסב

שאלה

מדוע מלכתחילה ניתן לאדם מצוות? מדוע לאדם ניתן חוקים?

אשמח אם תהיה תשובה מקפת בנושא

בכבוד ובברכה

חיה

תשובה

לחיה, שלום וברכה.
כתבו הקדמונים שהסיבה לבריאת העולם על ידי הקב"ה היתה משום שהקב"ה הוא כולו טוב ורצה לתת מטובו גם לאחרים. אך רצה הקב"ה שהאדם יקבל את הטוב בזכות ולא בחסד ולכן נתנו לאדם מצוות שעל ידיהן יזכה לעולם שכולו טוב.
ישנם בעולם שני סוגי חוקים: חוקים טבעיים וחוקים רוחניים.
החוקים הטבעיים הם כל החוקים שהאדם מחויב לעמוד בהם ולשמור עליהם על מנת להתקיים מבחינה פיזית, גשמית, כגון: לאכול, לשתות, לישון ולהישמר מנזקים וכדו'. אם האדם לא ישמור על החוקים הטבעיים - הוא יסבול. כך גם יש חוקים רוחניים, שהם כל מצוות התורה שנועדו לשמירת ופיתוח הרוחניות, הנשמה של האדם. שמירה עליהם היא הגשמת ייעודו של האדם כאדם, היא הדבר הבריא והנכון ביותר בשבילו, והיא גם תביא אותו אל האושר הגדול של דבקות בקב"ה.
קצרתי מאד. יש עוד מה להרחיב בעניין. אם יש לך שאלות ספציפיות אל תהססי לפנות שוב.
כל טוב
אילן, חברים מקשיבים