למה לעלות לארץ - שאלה מחו"ל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/05/02 07:25 כז באייר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

לאור המאורעות העצובים בצרפת בחודשים האחרונים, שמתי לב שהתשוקה לעלות ארצה הולכת וגוברת ביתר שאת. וזה מביא אותי לשאול את עצמי : האם מעשה העלייה לארץ הינו :

1)בחירה לחיות באופן יותר חופשי ובביטחון בלי לחשוש לשבירת העורף ע"י מחבט בייז-בול כשחובשים כיפה ?

2)חיוב משום פיקוח נפש מתוך אי-ידיעה בגורל המעותד ע"י השלטונות האירופיים וע"י הערבים עבור היהודים ?

3)מצווה תמידית מן התורה, בלי קשר למצב הטרגי של יהודי הגלות ?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

א- כן
ב- כן
ג- כן

בודאי כשכל אלה מצטרפים אחד לשני אין מה ליהודי לחפש כלל בצרפת, הוא כבר צריך להיות בארץ ישראל.
אני לא אומר שזה קל. זה ממש לא קל למי שבא לחפש כאן ה"נוחות של צרפת" וה"תרבות של אירופה". אבל מי שבא לכאן מתוך "חלוציות וציונות אמיתית" שמוכן ללבוש חאקי ולבצע בעצמו את הגאולה - לא יהיה לו קשה. הוא ימצא את הטעם האמיתי של החיים שלו. הוא ישן כל לילה עם חיוך - אבל הוא גם יהיה יום יום עם ה' "והתהלכתי בתוככם והייתי לכם לאלוקים" - כאדם שמטייל עם בנו.

היום בודאי שזה כל כך חשוב. לא רק בגלל הצרות שיש בצרפת אלה ובעיקר בגלל שעם ישראל בארץ ישראל נמצא כעת בשעת מבחן כל כך גדולה.
היום צריכים פה בארץ כל כך הרבה תעצומות נפש להלחם על ארצנו ועל קיומנו בלי לפרק את העם מבפנים. בלי להתבלבל מכל שונאינו שמנסים להחליש אותנו מבחינה פסיכולוגית, רוחנית, מוסרית, ערכית ושאר ירקות.

צריכים כאן כוח ואומץ לדעת איך להלחם ולשמור על הרמה המוסרית האמתית - לא המתחסדת.

צריכים כאן כוח להלחם בעייפות של חלק מהעם, חלק קטן אבל משפיע.
להחזיר את הציונות לחיי המעשה.
לישב את הארץ מחדש.

כל המשימות האלה צריכות הרבה כוחות רעננים וצעירים (אפילו בני חמישים ושישים). ולכן כל "עולה" שבא כעת לארץ - עושה ממש היסטוריה.
הוא לא רק צופה בהיסטוריה.
הוא לא רק קורא על ההיסטוריה
הוא עושה אותה בפועל. עליו יקראו אחרים היום או בעוד מאה שנה.

בואו הביתה.