למה לנקום בגוים?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/05/02 13:59 טו בסיון התשסב

שאלה

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=7564

ניכר מדברי הרב, שהוא איננו הבין את מחאתי, מחאתי יצאה כנגד קריאת הרב לבצע פיגועי נקם בערבים בין ע"י ממשלת ישראל ובן ע"י אזרחים.

יש להבחין [בצורה חד משמעית] בין פעולות צבאיות לבין פעולות נקם וסיפוק יצרי תסכול של העם. האם הרב חושב שהדבר הנכון היום היה להטיל פצצת אטום על עזה ורפיח ולהעלים את אזרחי המדינה העברים מהמפה?

לבושתי, אני מגלה שעדין ישנם אנשים שנשארו בעולם העתיק, ולא והשכילו להתקדם עם העולם.. העולם צועד לקראת תיקון...

"כי היא חוכמתכם ובינתכם לעיני העמים"

תשובה

בס"ד

בודאי שצריך לבצע פיגועי נקם בערבים. רק יש לעשות זאת עלידי הגורמים המוסמכים - קרי הממשלה וכוחות הביטחון כפי שכתבתי בתשובות הקודמות.
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=7564
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=7448

למרות שהמילה "נקמה" נשמעת לא כל כך טוב. צריך לדעת כי כך העולם כולו מתנהג, וכך התורה מלמדת: "עין תחת עין. שן תחת שן".
אם אתה לא יכול להוציא לרשע את העין - שישלם ממון.

כך כתב הרמב"ם יד החזקה בהלכות רוצח ושמירת נפש פרק א ד)
"ומוזהרין בית דין שלא ליקח כופר מן הרוצח ואפילו נתן כל ממון שבעולם ואפילו רצה גואל הדם לפטרו שאין נפשו של זה הנהרג קנין גואל הדם אלא קנין הקב"ה שנאמר (במדבר ל"ה ל"א ל"ג) ולא תקחו כופר לנפש רוצח ואין לך דבר שהקפידה תורה עליו כשפיכות דמים שנאמר ולא תחניפו את הארץ כי הדם הוא יחניף את הארץ"

האם אין כאן "פעולות נקם וסיפוק יצרי תסכול של העם"?

לא ולא.

כיון שבדרך זו שבה מתנקמים ברשעים ברוצחים ובחמסנים ממעטים את הרשע וכך יש בעם ישראל הרבה הרבה פחות רצחנים מאומות אחרות.

דע לך שאם לא תנקום מהם את הדם השפוך - הרוצחים לא יפסיקו את מעשי הרצח שלהם.

לכן אנחנו מתפללים בתפילה "נקום נקמת דם עבדיך השפוך". וגם אנחנו מצווים "לנקום נקמת ה' במדין וכד'".

ואפילו יבטיחו המדיינים או שיבטיח הרוצח מאה פעמים ואפילו ישבע על ספר תורה פתוח ועל שתי לוחות הברית שהוא לא יחזור לסורו - צריכים בית דין להרוג אותו.

ואפילו יבוא אליהו הנביא ויעיד שחזר בתשובה - כך דינו.

הרי למדת שזו לא סתם חמימות מוח. זו הלכה שמסדרת את העולם.

יש לנקום את הדם!!