למה ללבוש ציצית ומתי?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/08/03 05:43 כ באב התשסג

שאלה

1)האם יש חובה ללבוש ציצית בלילה?

2)האם צריך ללבוש גופיה מתחת לציצית?

תשובה

בס"ד

1- אין חובה. יש לזה מעלה גדולה כיון שכדאי תמיד לזכור את אלוקים, וכשזוכרים אותו הוא איתנו. כך אתה יכול תמיד "לראות" את אלוקים קרוב אליך ותמיד תמיד מול העינים. ולדעת הבן איש חי אפילו כשאדם ישן - טוב שתהיה עליו הציצית כדי שאדם,,,, יחלום על אלוקים קבל שפע רוחני טוב בעת השינה. חלומות שהם אחד משישים בנבואה.
הציצית היא ממש מתאימה לצורך הענין הזה. "וראיתם אותו וזכרתם". ציצית דומה וכו' דומה לכסא הכבוד.

ועוד קרא מה כתוב במדרש על הציצית:

מדרש רבה במדבר פרשה יז פסקה ו
משל לאחד מושלך לתוך המים הושיט הקברניט את החבל ואמר לו תפוש חבל זה בידך ואל תניחהו שאם תניחהו אין לך חיים אף כך אמר לו הקב"ה לישראל כל זמן שאתם מדובקין במצות (שם ד) "ואתם הדבקים בה' אלהיכם חיים כולכם היום" וכן הוא אומר (משלי ד) "החזק במוסר אל תרף נצרה כי היא חייך".

ובהמשך המדרש שם הוא אומר שהציציות הם אלה שבסופו של דבר גורמות לאומות העולם להרתע מאיתנו. לא לחינם מקפידים הרבה מתנחלים ללכת עם ציציות בחוץ. כי אין לך דבר שמרגיז את הישמעאלים ומוציא אותם מדעתם ומשלוותם כמו הציציות המתנפנפות ברוח. וכשהן יוצאים משלוותם הם נכנסים לפחד המשתק אותם.

2- אין חובה. אבל זה לא כל כך מתאים שהזיעה תדבק לציציות.

בהצלחה ובברכה של:
["וראו כל עמו הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך"]