למה לא מודיעים-בני עקיבא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/01/02 09:36 א בשבט התשסב

שאלה

שלום קוראים לי טל ואני בשבט עמיצור אני לומדת בבית ספר חילוני אך לפני שלמדתי שם הייתי בבית ספר דתי ואף בתנועת בני עקיבא לאחר שנודע למדריכים שלי כי עזבתי את הבית ספר שבו למדתי החליטו שלא להודיע לי על פעולות בבני עקיבא למרות שעדיין ברצוני להמשיך בתנועה!!!

הם לא מודיעים לי על פעולות ואני צריכה לשמוע על זה מחברות ושאלית היא מה אפשר לעשות בנדון?

תשובה

בס"ד

אולי הם מרגישים פגועים שהלכת לבית ספר חילוני, אולי הם כועסים ואולי סתם כך הם לא רואים אותך בסביבתם הטבעית, ואין להם דרך ליצור אתך קשר בצורה קלה כמו בעבר.
אולי הם לא בטוחים שאת רוצה לבוא לפעולה בבני עקיבא, הם לא יודעים לפרש את הליכתך לבית ספר חילוני, לדעתם הפגנת במעשיך "אמירה" שאת לא רוצה להיות חלק מהחבורה הדתית ועל כן הם "מכבדים" את ההחלטה שלא היתה.
את צריכה לאזור אומץ וללכת אליהם ולומר בצורה ברורה "אני רוצה להמשיך להיות חלק מבני עקיבא".

יכול להיות שהם לא ירצו בסניף מישהי שלומדת בבית ספר חילוני - אני לא יודע, יכול להיות שהם חוששים שזה פוגע בסניף. במקרה זה את צריכה לכבד את החלטתם ולהחליט בעצמך האם הרווח שאת מפיקה מבית הספר החילוני הוא יותר גדול מיחסי החברות עם חבריך מנוער.

לדעתי יחסים אנושים יותר חשובים מכל לימוד שהוא,