למה לא לאכול דם?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/12/05 17:36 יב בכסלו התשסו

שאלה

למה אסור לאכול דם ,ומה הטעם של המצווה הזאתי

תשובה

בס"ד

אכילת דם היא אסורה משני טעמים בגלל היותו המאוס ביותר ובגלל היותו החשוב:

א] בגלל חשיבותו. כי הדם הוא הנפש. ודי בכך שאנחנו אוכלים את בשר הבהמה. אין לנו רשות לאכול את נפשה. אנחנו מכסים אותו בעפר.
רק לפני האלוקים מותר להשתמש בדם לצרכי קרבן.

ב] בגלל שהוא החיים של הבהמה הוא בעל השפעה גדול על האדם ועלול להקנות לאדם משהו מהגסות של בהמה.

שני ההסברים הללו כתובים בפירוש תנאים על הפסוק בספר דברים פרק יב
(כג) רַק חֲזַק לְבִלְתִּי אֲכֹל הַדָּם כִּי הַדָּם הוּא הַנָּפֶשׁ וְלֹא תֹאכַל הַנֶּפֶשׁ עִם הַבָּשָׂר:

וברש"י שם:
"ממה שנאמר 'חזק' אתה למד שהיו שטופים בדם לאכלו לפיכך הוצרך לומר חזק דברי רבי יהודה.
ר"ש בן עזאי אומר: לא בא הכתוב אלא להזהירך וללמדך עד כמה אתה צריך להתחזק במצות. אם הדם שהוא קל להשמר ממנו שאין אדם מתאוה לו הוצרך לחזקך באזהרתו, ק"ו לשאר מצות"

הנך רואה שהמילה חזק באה לשני פירושים. או בגלל שהוא מאוס מאוד או בגלל שאוהבים אותו מאוד.
מה האמת?

ראה לעיל!

בהצלחה