למה לא אמצעי מניעה 2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/03/02 17:04 יא בניסן התשסב

שאלה

ראיתי את מה שכתבת למי ששאל אותך קודם, אבל לא ענית לגמרי.

ברור שילדים מחברים מאוד בין 2 בני הזוג, וברור שילדים זה דבר טוב.

אבל אם למשל בני הזוג אומרים שהם רוצים להתחיל עם כל הילדים רק אחרי שנה מהחתונה למשל, אז למה לא? למה בני הזוג לא יכולים להנות מעצמם בלי לרצות להכנס להריון עדיין?

תשובה

בס"ד

החיים לא נועדו להנאות. החיים נועדו שיהיה טוב. ה"הנאה" היא מכוונת אותנו אל הטוב. אנחנו נהנים מדברים בריאים וסולדים מדברים מקולקלים ושאינם בריאים לנו.

ריח של מוות הוא ריח רע וריח של חיים הוא ריח טוב. כנ"ל בטעם המאכלים וכנ"ל בכל ההנאות.

בדיקת טוב של משהו על פי ההנאה לבד - יכולה להמיט על אדם אסון. ראי את הסמים, התאוות, הזנות, הזלילה, הגניבה ועוד רעות חולות שבאו מעירבוב טוב ורע. ואין כאן מקום להאריך.

אסור לקבוע את החיים רק על פי ההנאות "להנות מעצמם" וצריך לדעת איך להשתמש בהם כסרגל נכון לדעת מה טוב.

ההנאה הכי גדולה בעולם אלה הם ילדים - רק שזה לא כל כך קל לגדל אותם והמאמץ שווה בהחלט.

להביא חיים לעולם זה טוב. ולכן