למה יש צער בעולם?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/01/02 06:10 א בשבט התשסב

שאלה

בכל פעם שיש פיגועים התעללות מינית בילדים קטנים מעשי אינוס תאונות וכ"ו

אני שואלת את עצמי איך הקב"ה יכול לראות מעשי זוועה כאילו והרגשתי שכלום לא נעשה בנושא

והעולם נוהג כמנהגו והסבל ממשיך

תשובה כגון שאנו בתקופה של הסתר פנים או האדם מתקן את נפשו (כשאדם/ילד נפטר =תיקון)

או בגלל שאנו בחבלי משיח וניסתרות דרכי ד

אני צריכה תשובה חזקה מהתשובות הללו

תשובה

בס"ד

שלום

אני לא בטוח שיש לי תשובות חזקות, אומר לך את מה שאני רואה בעצמי. ומה שרואים הוא שהקצב האנושי הוא לא הקצב האלוקי.

אם תאיצי את העולם תראי שיש צדק.תיראי שהרע הולך ונכחד והטוב הולך ועולה.

תיראי צדיק וטוב לו ורשע ורע לו. ואם תראי רשע שטוב לו - תראי מיד שיש לו תפקיד חשוב בעולם.

כל הדברים האלו לא נראים היטב מזוית המבט של האדם ובודאי לא בזמן הקצר שהוא חי.

גרמניה הנאצית שהעבירה רבים על דעתם ועל דתם נכחדה מהעולם אחרי כמה שנים והעולם מתאמץ בכח שהתרבות הזאת לא תחזור לשלוט.
העולם התקדם בענין הזה!!

אם הקב"ה היה מעביר את גרמניה באיזה רעידת אדמה או אסוןטבע - לא היה העולם לומד להשמיד את הרע שבתוכו

השנים הללו לימדו את העולם לקח לא ישכח על תפקידו בביעור הרע בעולם