למה חזרת הש"ץ

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/10/03 12:02 ו בתשרי התשסד

שאלה

מדוע יש כיום חזרת הש"ץ? קראתי פעם באיזה מקום שזה היה נהוג פעם כשלא כולם ידעו את התפילה בדיוק (או משהוא כזה..) אך כיום כשלכולם יש את הסידורים ויודעים את סדר התפילה איני מבינה מדוע צריך את חזרת הש"ץ?

תודה, הדר.

תשובה

בס"ד

זה נכון – שעניין חזרת הש"ץ נוצרה עבור אותם אנשים שלא ידעו להתפלל אך בא רבנו האר"י הקדוש זיע"א וגילה לנו שיש עניינים נוספים לאותה חזרת הש"ץ ושתי התפילות יחד – הלחש והחזרה בונות בניינים שלמים שאסור לנו לפסוח עליהם.

כל טוב.