למה הרבנים נגד ההתנתקות?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/09/05 18:20 ט באלול התשסה

שאלה

למה אתם הרבנים נגד ההתנתקות, אולי יצא מזה דבר טוב?

תשובה

בס"ד

[אסור לאדם לחיות באשליות. כך חיים השיכורים והמסוממים], מול עינהם מצטייר עולם נפלא ומתוק מדבש. רק שהוא עולם של אשליות. ילדיהם סובלים. האנשים לידם סובלים. נשותיהם סובלות הגוף שלהם נהרס. ורק הם חיים בתוך קיא וצואה, ונדמה להם שהם חיים בעולם שכולו מתיקות ואור מופלא. כך בדיוק זה בהתנתקות. בדיבורים ובאשליות הוא ממש מעורר תקוה. אבל בחיים?

[ההסכם עם מצרים] על סגירת ציר פילדלפי - כל כך הרבה עמלנו עליו. כל כך הרבה השקענו בו. כל כך הרבה ויתרנו בשבילו. ויתרנו על זכויותינו בהסכם השלום עם שמצרים למענו. הרשנו לחיילים מצריים להכנס לסיני עם נשק. הכל כדי שהם ישמרו על הגבול הזה שלא יעברו בו פלשתינאים מצד לצד עם נשק וחומרי חבלה. ומה קרה?
בדיבורים - הכל נפלא. נחתם הסכם ועוד הסכם עם ראש הראשות המצרית. קצינים במדים הצטלמו כשהם חותמים על ההסכם ההיסטורי וכו´
בפועל - הוא לא החזיק מעמד אפילו דקה. אפילו לא למראית עין. מיד עברו ועוברים גם ברגע זה אלפי אנשים מצד לצד עם חומרי חבלה שכל כך הרבה דם נשפך שהם לא יעברו את הגדר. כל כך הרבה חילים נהרגו כי זה היה חיוני לבטחון המדינה.
והיום?
אף אחד לא מצייץ. אף אחד לא מתנצל.
את התוצאות של ההפקרות הזו יאכלו אזרחי ישראל בצורת טילים וחומרי חבלה שיירו על ערי ישראל שברגע זה ממש הם מוברחים לתוך הרצועה בלי שום בעיה.

כך גם ב[הבנות עם הרשות הפלשתינאית] - מה נשאר מהם דקה אחרי שיצאנו - כלום כלום וכלום. ממש כמו בהסכם אוסלו. הם יבטיחו שלא תהיה הפקרות. שלא תהיה ביזה. היום הם כבר יורים על ישובי עוטף עזה ומדינת ישראל מאיימת שהיא תראה את זה בחומרה רבה תגיב בזמן ובמקום שיראה לה.
זוכר את ההבטחות שאם אחרי הנסיגה ירו טיל אחד מיד יפציצו את עזה?
הכל אשליות!

[ארה"ב] כך גם בתחום הבינלאומי: זוכר את הבטחות הנשיא שגושי ההתנחלויות ישארו. בזכות ההבטחה הזאת ויתר ראש הממשלה על גוש קטיף.
ובכן ההבטחות הללו נדחו לחלוטין בצד המעשי. מזכירת המדינה האמריקאית הורתה לא לבנות במעלה אדומים ומה קורה? האם בונים?
בודאי שלא!
מזכירת המדינה ממש לא מבינה מנין לנו העוז לבנות במעלה אדומים העיר שהיא הסמל של גושי ההתנחלויות.

[צרפת והאיחוד הארופי] - צרפת הודיעה רשמית לישראל כי מדינת ישראל אחראית בעיניה על כל מה שקורה ברצועת עזה.אוכל, תרופות, חשמל וכל אירוע בטחוני.
התנתקות?
מי קובע בשטח דיבורים של ישראל או דיבורים של צרפת והאיחוד האירופי?
את התשובה אתה יודע!!

[אנגליה] - מיד עם סיום ההתנתקות מעיזה ממשלת אנגליה להוציא צו מעצר נגד אלוף פיקוד הדרום ואין פוצה פה ומצפצף.
שמעת פעם על חוצפה כזו?
היום מדברים על צו מעצר גם נגד הרמטכ"ל הנוכחי של צהל וגם נגד הרמטכ"ל הקודם.
הבנת?
איך רמטכ"ל יכול לפעול נגד מחבלים כשהוא נתון באיום כל ימי חייו.
אנחנו הופכים להיות שפוטים של המוסר האירופי. שמעת את ראש ממשלת בריטניה בליר מדבר על כך?
אתה זוכר את צו המעצר שהוציאו נגד שרון לפני התנתקות. ובכן הוא היה בהקפאה עד שנספק את כל הסחורה. כל מדינת ישראל!!

שים לב!
מדובר במדינות שיש לנו איתם יחסים טובים. וכל זה כשעוד לא עבר שבוע מאז הנסיגה שלנו מגוש קטיף!!

האם אתה חושב שההצהרות של צרפת על אחריות ישראל התחדשו לה רק עכשיו, או שהיא חיכתה בסבלנות עד היום?
האם אתה חושב שצו המעצר נגד האלוף אלמוג התחדש רק היום. או שקרה משהו בזירה הבינלאומית בשבוע האחרון.
בודאי שקרה.
התנתקות!

בקיצור, חביבי, מכרו לך אשליות רבות, הכל הבל ורעות רוח. לכן אנחנו אומרים שראש הממשלה שלנו או שהוא חי באשליות או שהוא מוכר לנו אשליות.

על זה נאמר: [אם שותים לא מנהיגים!!]