למה דיני צניעות חלים רק על האשה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/04/02 06:14 יב באייר התשסב

שאלה

למה דיני צניעות חלים רק על האשה?

הרי כל מה שתטענו יהיה תקף גם לגבי גברים כי באותה מידה שאני יכולה להחטיא גבר הוא יכול להחטיא אותי.

דוגמא: נכתב פה באתר שאחת הסיבות שבנות לא יכולות ללבוש מכנס זה משום שהוא מבליט את הגוף והרי שגבר לובש מכנס גם לו זה מבליט את הגוף.

מנקודת מבטי כרגע אני סבורה שזה נקבע רק משום שהרבנים הם גברים .

ועם כל הכבוד הגברים לא ניסו ללכת עם חצאית!

תשובה

בס"ד

אני קורא "קצת" תקיפות בשאלתך ועל כן אני רוצה לדבר גלויות.
אם את רוצה באמת להבין את הענין. צאי רק לרגע מנקודת מבט אישית.
מי כתב מה? וכד'
האם זה פוגע וכמה זה פוגע וכד'?

רק אחרי שתביני את הענין, תחזרי למצבך ואז תחליטי מתאים לי או לא.

מסכימה?

אם כן - המשיכי לקרוא.
אם לא - חבל על הזמן.

אם כן זיכרי

גבר הוא לא אשה!!
ואשה היא לא גבר!!

היצרים שלהם לא זהים.
יש דוגמא שהובאה בספרים עתיקים על כך והיא נכונה גם היום כאלף תשע מאות שנה אחרי שהיא נכתבה.
הדוגמא נכונה גם בימינו, והיא ואפשר לראות באופן הברור ביותר בכך שגברים שוכרים נשים לשירותי מין ולא להפך.

מה זה אומר?
,,,,,,
נכון!!

זה נכון שיש חריגים וכו' אבל העובדה שהדוגמא הזו נכונה במשך אלפי שנים ובמשך אלפי מקומות ולמליוני בני אדם מלמדת משהו שאולי איננו רוצים להסכים לו אבל הוא נכון.

ועוד.
אם רוצים לבנות חברה בלי בגידות. (לא כולם אבל הרוב המוחלט) צריך לחשוב על דרך שבה אין גירוי יצרים.
לצערנו או לשמחתינו הגברים מגיבים על גירוי היצרים שלהם.
הם מגיבים במגון רחב של תגובות למן מבט מקרי או מכוון או הרהור או מילה מנומסת או הערה גסה. לפעמים שליחת יד מקרית או מכוונת ולפעמים,,,, ולפעמים,,, לפעמים,,,, ולפעמים פיתוי או אונס.

סוף כל התגובות הללו גורם הרבה
בגידות
וצער
ועוגמת נפש
וגירושין
וילדים בלי אבא או אמא.
ועצב
וצער
וכאב לב.
ומשפטים
ודמעות
ואטימות
ודורסנות

כל זה מתחיל בלבוש לא צנוע.

שימי לב.
אינני חושב שכל זה אחריותה של הנערה שהלכה לא צנוע. זה אחריות של חברה שקובעת כללים איך ינהגו בה הפרטים ואיך ליצור מציאות יותר שמחה.

וכאן באה ההערה החשובה ביותר בכל מכתבי.

ככל שהמציאות תהיה יותר שמחה - הנהנות הראשונות שלה תהינה הנשים.
ככל שיהיו יותר
בגידות
וצער
ועוגמת נפש
וגירושין
וילדים בלי אבא או אמא.
ועצב
וצער
וכאב לב.
ומשפטים
ודמעות
ואטימות
ודורסנות

הנפגעות הגדולות ביותר תהינה הנשים,
למה?
אולי כי הן חלשות יותר.
והאמת שזה בכלל לא משנה.
העיקר שהן מספיק פגועות. למה להוסיף?

ראית פעם אשה בגיל שלושים וחמש שמגלה שבעלה המצליחן התאהב במזכירתו הצעירה?

לא מאחל לך ולא לאף אחת.

מסקנה.
אל תלבשי בגדים לא צנועים.