למה גברים כתבו הלכות לנשים?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/10/13 22:15 כ בחשון התשעד

שאלה

שלום,

שאלה שנורא מציקה לי -

למה הלכות צניעות לנשים גברים כתבו?

עם כל הכבוד - הם לא מבינים בזה כמו שאישה תבין גם אם הם רבנים גדולים

זה כמו לבקש מרבנית לכתוב בשביל בנים הלכות שמירת עיניים ושמירת זרע...

או לפחות למה לא לכתוב את זה יחד עם בת שכל אחד יביא את הצד שלו לעניין?

כמו שאני לא מנסה להבין גברים בנפליות שלהם בעניינים כאלה

כי אני פשוט לא יכולה להבין אותם כי יש לי צורת מחשבה שונה ויצרים אחרים ואני לא יכולה להתיימר להכתיב להם איך לנהוג ולמה פה ופה אסור ושם מותר.

כך גברים לא יכולים להכתיב לי בעניינים שהם לא יכולים להבין

אמרו לי שאותם רבנים עסקו ביום יום שלהם עם נשים אז יש להם הבנה בזה.

אבל זה לא נכון, כי לגבר אין ראש של אשה הוא לא יכול להבין את זה - רק עד גבול מסויים וזה לא מספיק

אני מצפה לתשובה רצינית ולא מחורטטת

נורא קשה לי לקבל את עניין הצניעות גם בלי זה

תודה רבה ושבת שלום.

[וסליחה אם זה יצא תוקפני]

תשובה

שלום!

אין איזו הגמוניה של גברים וישבה והחליטה: כך צריכה אשה להתלבש.

התורה היא שקבעה את זה.

וכמו שלעניין התמודדויות של בנים אמנם יכולה אשה לפרש ולבאר את גדרי האיסור, אך את ההתמודדות למעשה ושיטות איך לא ליפול היא לא שייכת, כך לעניין צניעות הנשים - רב גבר יכול להורות את פרטי ההלכות, אך ההתחזקות בזה למעשה וההתמודדות - זה לא שייך, והרבניות הן אלו שצריכות להתעסק בזה וכן אשה לרעותה.

כל טוב!