למה בר מצווה בגיל 13?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/06/02 07:24 ג בתמוז התשסב

שאלה

שלום לרב.

שמי משה ואני בן 13 בקרוב .

אני רוצה לחגוג את הבר מצווה רק בעוד שנה כי ההורים שלי נמצאים בחו"ל ואני נמצא אצל סבתא שלי -מה המשמעות של גיל 13?

תודה רבה לרב

תשובה

.
שמה אני מאחל לך מזל טוב.

יש משמעות עמוקה למספרים ולהתאמתם להתפתחות שלך כילד. כדאי לך לקיים את הבר מצווה בזמן .

...ובכן
כיצד אומרים ילד באנגלית. ערבית.צרפתית ולאיזה גילאים מדובר?

:בעברית שהיא שפת הקודש לכל מספר וקפיצת גיל של 3 שנים יש משמעות לדוגמא :
0-3 מלשון יונק, לוקח האדם נקרא תינוק

3-6עולל מלשון מעולל עלילות

6-9 בוגר/ת שזה אותיות גובר זוהי תקופת
ההתמודדות . ה ה ת ג ב ר ו ת .

9-12 האדם נקרא ילד/ה מלשון לידה ,יצירה. יצירת דבר חדש במובן המחשבתי כמו נולד לי רעיון הילד מתחיל להבין תהליכים מורכבים

12-15 שהאדם נקרא נ ע ר/ה . מלשון אדם שמנער מעצמו את כל המוסכמות החברתיות זהו הגיל הקשה .
ודווקא באמצע גיל זה הנער עורך בר מצווה --לוקח אחריות על עצמו ועל חייו אותו הדבר לגבי נערה אלא שאצלה הבגרות הרוחנית-נפשית-גופנית זה יותר מוקדם ולכן בת מצווה עורכים ב 12ם

15-18 האדם נקרא עלם/עלמה מפני שאם הוא ניער מעצמו אזי נ ע ל ם דרכו

18-21 האדם נקרא בחור/ה שאז הוא בוחר את דרכו ומעצב את בסיס אישיותו

ואח"כ איש שצריך אישה וכו וכו.

כדאי לך לשוחח על כך עם הוריך.
בברכה,

עוזיאל