למה בעצם?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/12/12 22:08 ד בטבת התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב.

יש שאלה שמעסיקה אותי המון. אם בתורה כתוב שזוג חד מיני זה דבר אסור בתכלית האיסור, אז למה התופעה קיימת מעצמה? זאת אומרת, למה נערים ונערות מתאהבים\נמשכים לבני מינם מבלי רצונם?זה פשוט קורה מעצמו..זה לא שהם שולטים בזה. התורה סותרת את זה.

אשמח לתשובה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מלבד מה שאת מציינת יש עוד תופעות שקיימות הרבה מאוד "מעצמן" בודאי במה שנוגע ליצר העריות (כמו זנות ופורנוגרפיה) למרות שהתורה אוסרת עליהן.

הדבר נכון גם ביצרים אחרים: יש אנשים שיש להם כעס גדול ויצר אלימות - כשמרגיזים אותם יש להם דחף חזק להכות - הם נדרשים להשתלט עליו.

השקר הגדול שמטעה אותך הוא המשפט שלך: "זה פשוט קורה מעצמו..זה לא שהם שולטים בזה".
רק תינוק או חולה נפש משוחרר מאחריות למעשיו. הם לא רוצים לשלוט! הם לא מוכנים לעמוד במאמץ שנדרש מהם מפני שאין להם אמונה שתחזק אותם בכך.

מאז בריאת העולם, האדם נדרש להתמודד: אדם וחוה נכשלים באכילה מעץ הדעת. כבר לקין נאמר 'לפתח חטאת רובץ' = כולנו עומדים בפני פיתויים ועלינו להתגבר עליהם.

המסקנה היא שהקב"ה לא מבטיח לנו חיים קלים. האדם הוא יצור מורכב יש בתוכו הרבה כוחות ודחפים - חלקם צריכים הכוונה ועידון חלקם צריכים ריסון ולחלקם אין בכלל מקום.

התורה נועדה לכוון אותנו כיצד לעבוד ולתקן את דרכנו בתוך חיים שיש בהם הרבה פיתויים ונסיונות.