למה בני ישראל היו צריכים להשתעבד במצרים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 01/01/02 08:49 יז בטבת התשסב

שאלה

מדוע בנ"י היו צריכים להשתעבד במצרים לפני כניסתם לארץ?

הדס

תשובה

שלום הדס,
המפרשים, ראשונים ואחרונים, הסבירו את הטעם שהשתעבדו בנ"י במצרים.
כדאי לעיין במפרשים על התורה, בתחילת ספר שמות וכן בברית בין-הבתרים (בראשית ט"ו).
אחד מההסברים הוא שהיה צורך להכשיר את בנ"י להיעשות לעם סגולה ולקבל את התורה. דרך כור הברזל של היסורים במצרים, התרגל עם ישראל לשעבוד ולקבלה מאחרים. וכך כשיצא למדבר יכל לקבל את התורה – אך הפעם לא בתור שעבוד אכזרי ולא צודק, אלא בתור האמת הטובה שמטרתה להוביל את עם ישראל והעולם כולו לשלמות ולטוב. כמו כן הסבל והייסורים חישלו את העם לעמוד בכל הצרות והייסורים ולהצליח בהתמודדויות שצפויות לו לכל אורך ההיסטוריה.
באתר מורשת, ענו גם כן על שאלה זו בכתובת:
moreshet.co.il/forum/showrose.asp?id=8200