למה בנות צריות להצטנע

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 23/01/07 15:15 ד בשבט התשסז

שאלה

שלום רב!

רציתי לישאול למה לבנות אסור ללבוש חולצה קצרה (אני לא מתכוונת לגופייה.אני מתכוונת קצת לפני המרפק) אשמח שתענה לי

תודה רבה!!

תשובה

בסד

שלום רב .

את שואלת על הטבע האנושי?
מדוע אנשים מרגישים לא נעים ללכת עם ביגדי ים ברחוב?
אז בואי נחשוב בעצם למה מתלבשים בכלל?!

נמצא לאחר מחשבה עמוקה ...
כי זהוא ההבדל בן אדם לבהמה!!
לכן[ אדם מרגיש צורך להיות צנוע והחיות לא!!]
כי לאדם יש נשמה ושכל רוחנים וזהוא "מותר האדם מן המהמה..."
[ככל שהאדם יותר רוחני הוא יותר צנוע ...
ככול שהאדם חושף את גופו הוא יותר ויותר מתקרב לבעלי החיים והבהמות ..](כי הוא מראה שלא חשוב לו מותר האדם מהבהמה..והוא מזמזל בנשמה שלו.וברוח ומתפאר [בגוף.])
אדם החושף את גופו פוגע ב"[צלם האלוקים "]שבו.
אין הבדל בענין זה בן גברים לנשים.!

מפריע לי מאד בשמוש בגופה של האישה לצורך פרסומות ומכירת מוצירם ..(מה הקשר ??למוצר ולגוף האישה??????

[אולי טעינו ואנו מתיחסים לגוף האישה כמו "[חתיכת בשר."]
לנשים רבות אני אומר "חישבו על מקור המושג "חתיכה"......
מדוע לאישה יפה קוראים חתיכה??
חתיכה של מה???????
איך אתן אירגוני הנשים נותנות יד לזה??"

דעי לך יקירתי .[כי החברה מזלזלת באישה החושפת את גופה ברבים .. חושבים כולם (בלי אומר) כי גופה הוא הדבר היחיד שיש לה להציג ולא השכל או האישיות!!]

דיברתי בכלליות מבלי להכנס להלכה ..
גם להלכה יש מה להגיד כמובן ..

לשאלתך פשוט כי ההלכה מדברת על כך שגוף האישה הוא אצלנו יקר קדוש ומוצנע ,ווחכמנו נתנו את בגדרים ההלכתים לכך ואמרו כי "מעל למרפק" הוא חלק מוצנע של הגוף ומתחת למרפק זהוא חלק גלוי ,שרגיל להיות גלוי אצל רוב הנשים לצורך עבודה וחיים טיבעיים רגילים ,ודינו כמו הפנים.

בברכה