למה בנות לא טובות לצבא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/05/02 16:25 יט באייר התשסב

שאלה

ב"ה

כבור הרב,

נדהמתי לראות את התשובה שכתבת בנוגע למשמר האזרחי. ציפיתי לראות קצת סיבות יותר הגיוניות ואמיתיות, אך מצאתי ממש ההפך.

1. התייחסת בתשובתך לרעיון של הכבוד שנשק מעניק לבנאדם. השואלת בכלל לא התייחסה לכך, ההפך, היא התייחסה להצלת חיים. אף אחד לא דיבר כאן על כבוד. אף אחד לא אמר שהוא רוצה ליהיות במשא"ז בגלל שהנשק מעניק לו כבוד. נכון, יש גם כאלה. אבל אני לפחות הבנתי שאותה בת רצתה להתנדב מסיבה טיבעית למדי, לא הבנתי איך הגעת לכבוד. אם אותה בת מרגישה שהיא יכולה לתרום רבות בהתנדבות למשא"ז, אני חושבת שאין מקום להטיף לה על כבוד. (חוץ מיזה, שלא כל בת\בן שמגיעים למשא"ז מקבלים נשק)

2. "...יש דברים שיותר טובים, כמו ליהיות אמא..." מי קבע שתפקידה של האישה בעולם הוא ליהיות אמא לעשרה ילדים, להכין אוכל\לכבס\לנקות וכ'ו בעוד בעלה נמצא בצבא\בישיבה?, מצטערת מאוד, אני לא מבינה מאיפה זה בא. לאישה, בדיוק כמו לגבר, יש יכולות גבוהות מאוד, יש לה כוח ועוצמה, שבעזרתה היא יכולה להפוך עולמות. אי אפשר להתעלם מהעובדה שכשהאישה יושבת בבית ונשארת "אמא" היא לא ממצה את עצמה מספיק. שלא תבין אותי לא נכון, אין לי שום בעיה עם אמא שמרגישה שהיא ממצה את עצמה מספיק בהיותה "אמא" בלבד. אני חושבת שהקצנת בתגובה שלך. אם גבר יכול להתנדב במשא"ז, ולשרת בצבא, גם אישה יכולה. אף אחד לא קבע שהאישה, תפקידה להסגר במטבח עם 8 זעטוטים. אני חושבת שהמשא"ז וכד'ו לא מונע מהאישה ליהיות אמא. אותה בת ששאלה את השאלה יכולה להתנדב במשא"ז וליהיות אמא לתפארת. די לתאוריה של הבעל החכם בישיבה והאישה (שדעתה קלה) בבית, לי אישית נמאס.

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=6632

תשובה

בס"ד

שלום

אני לא חושב שלהיות "אמא" זה להתענות ולהסגר עם שמונה זאטוטים בבית מחניק. כל היום להכין אוכל\לכבס\לנקות. כשכל הצער הזה קורה כשהבעל מכייף לו בצבא ממש לא פייר.

זה הכל משחק של מילים.

אפשר לומר שזה לא הוגן שהבעל צריך
לישון באוהל,
לאכול מקופסאות שימורים קרות,
לאכול אוכל מעורב עם חול.
לאכול כל יום אותו דבר.
לקום לשמירות באמצע הלילה הקר.
לשמור על עירנות אחרי ארבע שנות שינה על קרקע קשה.
לרוץ עם משקל של עשרות קילו בשמש הקופחת.
להיות במקום של סכנת חיים או פציעה קשה רח"ל.
כל זאת בעוד שהאשה מתענגת לה בבית מוגן וחם. אוכלת ארוחות חמות ומסודרות וכו וכו' ונמצאת עם הילדים האהובים שלה.

הכל רע או הכל טוב לפי ההתיחסות.

אם את שמחה עם עצמך – הכל נפלא. גם לחתל חיתולים.

את את מתוסכלת – הכל רע. גם טיול בנוף משגע הופך להיות סיוט.

משחק המילים הזה נובע מהתיחסות אל חייו של הגבר כאידיאל עליון, אפילו אם חייו הם קשים מנשוא.
כל זאת לעומת חייה הטבעיים של האשה שתמיד תמיד הם רקים מתוכן ומשעממים.

ההתיחסות הזו ממש ממש לא נכונה ולא בריאה. האשה לא נערכת בערך הגבר.
אם היא (גיבורה, מתלבשת, מדברת, מרויחה, עובדת וכו') כמו גבר – היא שווה.
אם היא לא כמו גבר – היא לא שווה.

ההתיחסות הזו לא הוגנת. היא מציבה בפני הנשים אתגרים שלא עושות אותן שמחות כלל וכלל. כי כשהן יגיעו למימוש שיא המטרות הגבריות – הן לא תהיינה שמחות כלל וכלל. הן תהינה עצובות.
אם הנשים תלכנה בדרך הזו גם העולם יפסיד - לא יהיו בעולם הזה לא נשים ולא נשיות וחבל.
מה זה הענין הזה להיות כמו גבר?
חיפוי על נחיתות רגשית נשית!!
אני מכבד מאוד את הנשים הנשיות שמעריכות את עצמן בסרגל נשי. לא בסרגלים הגבריים.
תהיי יותר נשית.
יותר אמהית.
יותר אמינה.
יותר יציבה.
יותר רכה.
מאירה יותר.
בוטחת יותר.
חושבת על העתיד.
חושבת על הבית, על הקן, על הבטחון של הילדים שלה.
חייה בהווה את העתיד.