למה בכלל לטרוח ולהיות דתי?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/10/03 14:08 י בתשרי התשסד

שאלה

לכבוד הרב, שלום.

1. שאני נמצא בין אנשים חילוניים, אני שואל את עצמי: "תראה איך שהם נהנים,תראה איזה כיף להם" , ואילו אני דופק את חיי, מחוייב ללמוד כל היום וכל הלילה, ואם לא ללמוד אז "לאכול כדי ללמוד" או "לישון כדי ללמוד" – ובשביל מה? בשביל עולם הבא שאין לי מושג מה יש בו? (והמשפטים "צדיקים יושבים ועטרותיהם בראשיהם" ובטח לומדים איזה תוספות...ממש לא עוזרים... גם בעולם הבא אני צריך ללמוד וללמוד? איזה כיף... לפחות המוסלמים מבטיחים בתולות רוקדות מסביבך...

2. כשאני מגיע ליום כיפור לאחר שבאמת השתדלתי לעבוד על עצמי ותיקנתי דברים, מה אני מקבל? במקום "כל הכבוד! תמשיך כל!" אני חייב לומר "אשמתי בגדתי" ועשיתי את כל העברות עלי אדמות (ראה תפילה זכה ששם מסופר שפגעתי בכל חלק בגופי) והרי לא עשיתי את כל העברות האלה, והרי גם עשיתי דברים טובים!

תודה, וסליחה על ההתפרצות , פשוט קשה לי.

תשובה

בס"ד

מוכרח לומר שהשאלה שלך ממש במקום.

באמת למה לטרוח?

אבל באמת השאלה לא מתחילה בזה.

השאלה מתחילה במה שאתה רוצה לעשות עם החיים שלך. אם אתה רוצה לחיות בכיף. אם אתה רוצה לחפש כל הזמן את הנוחות - אתה לא שונה מכל בעלי החיים.

אם אתה רוצה לעשות משהו חיובי עם החיים שלך. יש לנו על מה לדבר.

אם יש לך מטרה בחיים ואתה חותר אליה - בבקשה - צריך לעבוד בשבילה. ואפילו כשאתה מתקדם ועולה מעלה מעלה. אל תנוח על זרי הדפנה ותאמר "איזה כיף" "אני טוב" "אני מושלם". תמיד תאמר "וידוי" כדי שתזכור מה עליך עוד להשלים.

נכון הוא שלא שוקעים בוידוי. ולא אומרים וידוי פעמים. ונכון שיום כיפור הוא רק פעם בשנה. אבל "עונג שבת" יש כל שבוע.
נחת רוח על מה שכבר השגת - בא כל שבוע.
חגים באים לפחות שלש פעמים בשנה. שנים מהם נמשכים לפחות שבוע.
בקיצור -אם אני קורא נכון - הימים הטובים שבהם מכוונים אותך להתענג על ה' הם הרבה יותר בכמות ובאיכות.
והאמת היא שגם יום כיפור - הוא מתנה גדולה. הוא מאפשר לי להתנקות ולטהר את עצמנו, להיות יותר טוב. להתחדש ולא לקפוא אל שמרינו. זה לא נפלא??!!

אבל אומר לך מה שאני חושב באמת. אני חושב שלהיות חילוני זה לא הכיף הכי גדול שבעולם. זה חיים כל כך "חסרים". זה ["חוסר"] לא רק בעולם הרוחני. אלא יותר ויותר בעולם הגשמי.
אנשים טרודים כל היום.
אין להם בטחון כלכלי.
אין להם בטחון בחיים
אין להם קשר עם אבא אוהב.
אין להם למה להתפלל.
קשה להם.

אם אתה מחובר לאלוקים
אתה שמח.
אתה בטוח.
אתה קשור לעם שלך.
אתה חלק מדבר אחד כל כך גדול וכל כך שלם וכל כך נפלא.
אתה חלק מהעולם היפה והמושלם שאלוקים ברא.
אתה חלק מ,,,,,,אלוקות.

למה נראה לך שכל מי שהולך אחרי תאוות ליבו הוא מאושר?
אני ממש חולק על ההנחה הזו.
במבט שיטחי זה אולי נראה כך - אבל במבט קצת קצת מעמיק - לא יותר מידי - אתה יכול לראות את השקריות של התענוג הזה.

****

לא מזמן יצא מחקר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה על מידת השמחה ושביעות נפש של תושבי ערים שונות ומענין להשוות את תוצאות המחקר של שתי ערים כל כך קרובות וכל כך רחוקות. בני ברק ותל אביב.

הוצאה שנתית לנפש בתל אביב כפולה משל בני ברק.
צפיפות הדיור בתל אביב – היא 0.8 נפשות לחדר. ואילו בבני ברק היא 1.25 נפשות לחדר. פירוש הדבר שצפוף בבני ברק פי אחד וחצי מתל אביב.

תנאי המחיה האחרים הם שונים גם כן. מה שיש לילד התל אביבי ובשפע – אין לילדי בני ברק. מכונת כביסה ווידאו ומכוניות ושאר מותרות נמצאים בשפע בתל אביב, מצוים כמעט בכל בית בתל אביב. אבל לא בכל הבתים של בני ברק.

בכל זאת ילדי בני ברק והורים הרבה יותר שמחים בחלקם. הרבה יותר שלמים עם עצמם. הרבה יותר עוסקים בחסד.
רמת האלימות בבני ברק היא קטנה באחוזים נכרים מתל אביב.

למה?

לכאורה זה צריך להיות הפוך. למה בתל אביב אנשים מרגישים חסרים?

(כמובן שכל דברי הם הכללה אחת גדולה אבל זו דרכה של סטטיסטיקה. שמכלילה ומביאה את כולם יחד. בודאי יש בתל אביב אנשים נפלאים שבנפלאים ויש בבני ברק אנשים לא כל כל מאושרים. אבל הכללות גם מלמדת משהו)

****

בא ניקח את הנושא שעליו אתה אומר ["תראה איך שהם נהנים,תראה איזה כיף להם" , ] שהוא כמובן הקלילות ביחס לנשים. בלי הרבה מאמץ אדם הולך עם בחורה ומשיג ממנה את מה שהוא רוצה. במקסימום הוא ישלם על התענוגות שלו ב"מנה של פיצה" או ב"ארוחת ערב".

ומה האמת?

שבחיים הדתיים אדם לא חי חיי אישות הרבה פחות מממי שחי בעולם החילוני. ההבדל הוא שמי שחי חיים חילונים (אפילו הוא איש דתי) אין לו "נאמנות" לא לפני הנישואים ולא אחריהם. במקום לבנות קשר ונאמנות ודיבוק אמיתי עם אשה אחת - הוא חיים עם עשר או מאה נשים. ומה הוא הרויח?

כלום!

כל אחד מבין שכשאשר חיים עם מאה נשים הקשר הוא רופף וחלש ושיטחי וחיצוני ואין להם שום דיבוק אמיתי. אחרי זה הם נשארים רעבים וחסרים ובלתי מרוצים כמו לפני כן.

כאשר אדם בחיים אמיתים, הוא חי עם אשה אחת - הוא יכול להיות בטוח שהיא נאמנת לו והוא - גם הוא מכוון את כל מחשבותיו אליה. כך הוא והיא מתחברים בגוף רוח ונפש. כך יש אהבה אמיתית. וכך הוא הגיע ל[לב של החיים]!!

[בעולם הזה הוא יותר מאושר. לא רק בעולם הבא].

****

גם באוכל זה כך- בכל מקרה אי אפשר לאכול יותר משלוש ארוחות ביום!! השאלה היא כמובן - מה אתה אוכל.
אם תאכל יותר ארוחות - תצטרך אחר כך להוציא הוצאות מיותרות על דיאטה - בלי לדבר על כל המחלות שבאות בעקבות זאת.

האוכל כל דבר בלי חשבון מתחבר אל האוכל ברמה של בעלי חיים. טורף ונטרף.

האוכל בקדושה עם נטילה וברכה - עם ברכת המזון. אוכל שאינו טריפה. אוכל שאינו טורף. אוכל טהור ונקי. הוא חי חיים אחרים.

בקיצור - כדאי לאכול את האוכל שהוא היותר מתאים לנו לגוף לנפש ולנשמה. לאכול בלי לטרוף. לאכול באופן שגם הנאכל לא סובל. ולהפך - הוא עולה. לאכול אוכל כשר.

****

ראה - פירסמנו כאן פעם אחת איזה מחקר שנעשה על ידי חוקרים באוניברסיטה מחקר שנראה ממש פלאי אבל הוא מאוד הגיוני. החוקרים בדקו שתי קבוצות אוכלסיה מקבילות ומצאו כי [אנשים דתיים חיים הרבה יותר זמן. והרבה יותר בנחת רוח. הרבה יותר מאנשים חילונים באותו סגנון חיים].

חילונים לא יאהבו לקרוא את זה כי כאן משתמשים בכלים של חילונים "מחקר" כדי להוכיח את החוסר בסגנון החיים של החילוני.

בכל מקרה - כדאי שתקרא:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=19723

למה זה כך?

****

לסיום אומר לך משהו מענין ששמעתי בשם הבעל שם טוב. הוא שאל איך גורש האדם מגן עדן?

וענה כי התרגום מספר את הסיפור האמיתי.
על המילים בספר בראשית (פרק ג פסוק כד) "וַיְגָרֶשׁ אֶת הָאָדָם" מגן עדן מספר התרגום ינתן ותרגום ירושלמי איך הוא גירש אותו?
["וטרד ית אדם"]

אלוקים הביא לאדם טרדות מטרדות שונות. רדיפה אחרי עוד ועוד הנאות. אולי אשה כזו ואולי אשה אחרת. עוד כסף ועוד הנאות. כדורגל וכדור סל. חדשות כל שעה. ערוץ אחד וערוץ 2. כבלים ושידורי לויין. אינטרנט ואינטרנט מהיר. כל מיני טרדות כל כך שונות עד שהוא מאליו יצא מגן עדן למציאות של בלבול.

ועוד והוא לא פחות חשוב.

הסיבה החשובה מכל - כי זו האמת!!
אתה רוצה לחיות על פי האמת או על פי השקר.
אתה רוצה להיות מנותק מאלוקים וממה שהוא עושה.
אתה רוצה לחיות נפרד מכל הדברים הגדולים.
אתה רוצה להתנתק מהעשיה של העם שלך?

תחיה מחובר ותחיה אמיתי. ותהיה שמח לאורך ימים ושנים.

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=22729

["למען יטב לך והארכת ימים".]

בהצלחה