למה בחינוך לא מלמדים את זה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/07/02 14:53 ד באב התשסב

שאלה

שלום לך כבוד הרב.

רציתי לשאול, למה בחינוך הדתי היום לא מלמדים את מה שקראתי בספר "קדושים תהיו" ואני תכף אכתוב אותו, למה לא מקדישים זמן לדבר על צניעות? רק ללמוד גמרא וזהו? למה לא להבין יותר, להיות יותר דתי?

הרי הבית ספר יכול לשנות המון ובמקום זה הוא עובד כמו רובוט (ושתדע שזה גם ככה במתמטיקה... פשוט לומדים כמו תוכי במקום להבין, רק מזל שהתוצאות שם הם עוד משהו כי זה רק ידע, אבל בתורה - זה ישר להוריד כיפה, אין שום בסיס)

אז למה לא לימדו אותי את זה?

ולפחות שילמדו את הבאים אחרי

הדבר שקראתי והוא חיזק אותי המון, הוא זה שכמו שאוכלים וזה טוב לגוף אך יש עם זה תופעת לוואי של הנאה מהאוכל כך גם יצר המין:

היצר נועד להמשיך את הצאצאים והוא טוב, אך בפעולת ההזדווגות יש גם הנאה והיא תופעת לוואי

היהדות לא באה לשלול לא את תופעת הלוואי הזו וגם לא את ההזדווגות, אלא היא באה ליישם אותה במסגרת מסויימת

והבעיה היום שאנשים "קופצים" על התוצאת לוואי ולכן בעצם היצר בשבילם מוגדר לפי חכמינו ז"ל כיצר הרע...

פשוט דברים נפלאים, חבל שלא מלמדים אותם בבתי ספר, (אולי לא אצלי, אולי אצל אחרים כן)

תשובה

ב"ה
אריה שלום.

אני חושב שכן מלמדים ,
אולי לא מספיק,
אולי לא לעומק,
אולי לא בעוצמה,
אולי לא מתוך דוגמא אישית,

אבל....
אתה צודק ב1000 אחוזים!!!
עשה מה שביכולתך לעשות כדי לשנות!!!!!!

אני חושב שבחינוך יש חלק שמוטל על בית הספר ויש חלק שמוטל על ההורים.
וצריך לשאוף למצויינות בשני התחומים.
ואת זה צריך לדרוש, לבקש,לתבוע כי:
רק באמונה ננצח.
ננצח את היצר הרע הפרטי .

כי האדם הוא גן נעול
"גן נעול
לא שביל אליו לא דרך,
גן נעול---אדם,
האלך לי?

מי אתה?
מדוע יד מושטת
לא פוגשת יד אחות"

בברכה לעשיה.

עוזיאל