למה באנו לעולם?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/08/10 13:40 כא באב התשע

שאלה

למה באנו לעולם?אם אין לנו תשובה על השאלה הבסיסית הזאת אז איך אפשר בכלל להתמודד עם החיים ולהאמין באמת ולקיים את התורה....תודה רבה!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש לנו תשובה לשאלה לשם מה באנו לעולם.
באנו מפני שהקב"ה רוצה להיטיב לנו.
הקב"ה נוטל נשמה, שם אותה בגוף ושולח תינוק חדש לעולם.
אנחנו צריכים לקבל את חסדי ד´ עמנו. לשם כך צריך לטפח את הנשמה שלנו בעולם הזה, יש לנו דרך לעשות זאת: על ידי לימוד ושמירת התורה ועל ידי הליכה בדרך ד´: לעשות צדק וחסד בעם ישראל ובעולם כולו. אדם צריך לפעול לתיקון אישי ולתיקון לאומי ועולמי. כל אלו משפיעים ברכה על הנשמה ומתוך כך גם על האדם.
לכל אדם יש תכונות יחודיות משלו, הוא צריך להכיר אותן ומתוך כך להבין איזו פעולה בבריאה מתאימה לכשרונות ולאופי שלו. הוא יכיר בכך ויראה בכך את שליחותו בעולם גם לשם ההתפחות האישית שלו וגם כדי לתרום לכל הבריות שסביבו.