למה באמת לא שם לועזי?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/01/06 08:57 כד בטבת התשסו

שאלה

למה אתם הרבנים מתנגדים ללכת עם שם לועזי?

תשובה

בס"ד

על הפסוק "ואלה שמות בני ישראל הבאים מצרימה". אמרו חכמינו שבני ישראל נגאלו בזכות שלא שינו את שמם, את לשונם, ואת מלבושיהם. ירדו למצרים בשמות של עם ישראל "ראובן ושמעון". ולא שינו את שמותיהם במצרים לשמות מצריים "רופוס ולוליאני".

"ראובן ושמעון נחתין, ראובן ושמעון סלקין. ולא היו קורין לראובן – רופוס. ולשמעון לא היו קורין לוליני. וליוסף - לסטים, ולבנימין - אלכסנדרא".

ובאמת למה שינוי השמות היה סיבה לגאולה, הרי הם היו במ"ט שערי טומאה ומה חשיבות יש לשם של אדם שבגללו הקב"ה גואלו מעבדות.

טעם הדבר הוא ששמו של אדם מלמד על המקום שאליו הוא שייך. אם הוא קורא את שמו ראובן, הוא מראה שהוא שייך עדיין לעם ישראל למרות שהוא במ"ט שערי טומאה. אבל אם הוא מחליף את שמו לשם נכרי – הוא מנתק את עצמו מהעם שלו, והוא מחשיב את עצמו, חלילה, כנכרי.

בהצלחה