למה אסור שיהיה לי חבר?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/05/02 01:27 יט באייר התשסב

שאלה

למה אסור שיהיה לי חבר?

תשובה

אילה שלום

איני יודע בת כמה את.
אם את בת שמונה עשרה בדרך לחופה - בבקשה.
אם את נערה בגיל תיכון - בשביל מה?

דעי לך שחברות בגיל כזה היא דבר מתפתח. כך הם החיים. כל עץ צומח, וכל ילד גודל. כל פרח פורח ובסוף הוא נופל.
אם מתחילים תהליך של חברות - הוא לא נעצר שם. ואם עוצרים אותו - יוצרים לחץ נפשי חזק חזק.
לשם מה זה טוב?
אני יודע שיש משיכה חזקה לנושא הזה. בודאי - זה הכוח שמניע את החיים
אבל אם נבזז אותו היום על משחקי חברות - מה נעשה בחי הנישואים.
זיכרי - חיי הנישואים הם עשרות שנים. אם שומרים על כוח האהבה בצורה נכונה - אפשר לעשות את כל חיי הנישואים מלאים אהבה בלי גבול.
אם מנצלים את הכוח הזה בזמן הנערות - הוא נשחק ונהרס ואחר כך כל החיים נראים אפורים ועייפים.

זו סיבה מספיק טובה שבגללה לא כדאי שיהיה לך חבר.

אבל אילה - שאלתך כל כך קצרה שאולי לא כיוונתי נכון אליך.
ראי נא - יש באתר הזה הרבה תשובות על כך . טיילי בתשובות וראי מה מכון את גילך והשכלתך, מה מכוון לענות על שאלותיך.
אותו תקראי בעיון ואחר כך תחשבי על המציאות האמיתית של החיים.

בהצלחה