למה אסור נגיעה בקטנה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/06/02 07:23 כב בסיון התשסב

שאלה

לה"ו

שלום

משאלה שנשאלה הבנתי שאסור שלבנים אסור לגעת בבנות שמתחת לגיל בת מצוה (ומן הסתם גם לבנות אסור לגעת בבנים...)

אני לא מבינה למה?

תשובה

בס"ד

1. היצרים מתחילים לעבוד לא רק בגיל 13 או 12 לבנות. הם מתחילים כבר קודם. ולכן יש להמנע כבר אז.
2. ועוד כי כשמתרגלים לנגוע אחד בשני בגיל צעיר לא מפסיקים בגיל שזה כבר בעיה.
3. ועוד והוא עיקר. שמגעים מעוררים את החושים של אלה שנוגעים בהם ולא תמיד לכיוון הנכון. גם מגעים בילדים קטנים לא עושים להם טוב בגיל מבוגר. שמעתי כמה וכמה הרצאות על כך שמסקנתם היא אחת ומוחלטת, המגע בילדים מזיק להם מאוד. (אלא אם כן זה מאם אוהבת ובזה ילדים מומחים להבחין באיזה מגע מדובר). רוב מוחלט של "הפרוצות" ממין נקבה ו"הפרוצות" ממין זכר הם אנשים שנגעו בהם בגיל קטן בצורה מעוררת מבחינה מינית קודם ההתבגרות שלהם.
נכון שאת יכולה לשאול הרי אני שואלת על מגע מסוג אחר, מגע "טוב"?
אבל ראי נא כי ברגע שמתירים מגעים בילדים. אינך יכול לעצור ולדעת איזה מגע הוא "מיני" ואיזה "תמים" ואיזה "מקרי" וכו'. הנזק של מגעים כאלו הוא כל כך גדול שצריך למנוע אותם אצל כולם בכל מחיר. (חוץ מהורים כמובן)