למה אסור לי לשבת על שולחן?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/07/09 15:32 ג באב התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב!

לפני כמה ימים נתקלתי בשאלה- מדוע אסור לשבת על שולחן? אמרו לי שזה מזבח, לכן אסור לשבת עליו. לא ממש הבנתי למה שולחן שיושבים עליו נחשב למזבח. אשמח לדעת.

תודה ושבת שלום.

תשובה

ב"ה

שלום.

1) לכל חפץ יש את היעוד שלו. שולחן בנוי להיות שולחן .הוא לא כיסא ואין לו את היכולת ואת העמידות להיות כיסא. אז אם משתמשים בשולחן בתור כיסא הוא פשוט....ישבר... .
זה יקרה אותו הדבר גם אם תעמוד על השיש במטבח או שתנסה לשבת על הכיריים של הגאז.

2)כתב אחד מגדולי חכמינו בספרד (מהראשונים אשר באלג'יר) שהיה גם רופא הלא הוא רבי שמעון בר צמח דוראן המכונה הרשב"ץ על אבות פרק ג משנה ד

"'וידבר אלי זה השולחן אשר לפני י"י' [יחזקאל מא כב]. וזה הפסוק ביחזקאל, על המזבח, ולפי שנקרא המזבח שולחן, נראה שיש שולחן דומה למזבח, ואי זה הוא, [זה שלחן שאמרו עליו דברי תורה ברבים], ואין רבים פחותים משלשה ."

זה המקור הקדום שאני מכיר לעיניין הזה ששולחן דומה למזבח.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.