למה אסור חברות?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/05/02 10:21 כד באייר התשסב

שאלה

בסיעתא-דשמיא

זה דיי דחוף!!!

כבוד הרב!

אז ככה, השאלה שלי היא כזאת:

כל הזמן אני שומעת מהרבנים באולפנא שלי שאסור שיהיה חבר ושבכלל בת שהולכת עם בנים, אפילו בנים מהשבט שלה ונמצאת איתם בקשר של יותר משלום-להתראות אז היא נראית להם אפשר להגיד מופקרת!!!

אפשר להגיד שהאולפנא כבר הגיעה למצב שהיא רוצה להעיף בנות כיוון שהתראו עם בנים! עכשיו, אני אישית ממש לא מבינה את זה, ואני ממש לא מבינה מה הפסול בלדבר עם בן או בזה שיהיה חבר???????

אם יש לזה טעם, אז אני אשמח לדעת מהו!

עכשיו דבר שני, אני נמצאת בקשר דיי טוב עם בן האם עליי להפסיק את כל הקשר הזה? כי זה גם יכול להוות פגיעה באותו אדם...

אני ממש אשמח לקבל תשובה!

תשובה

בס"ד

שלום

אני מרגיש את הכאב הגדול שבשאלתך.
ם כל זה הרבנים שלך צודקים.
הם מכירים את המצב מכמה כיוונים,ולא רק מהכיוון שאת רואה כעת.
אני יודע שקשה להאמין בגילך שיש מצב כאילו אני לא רואה הכל.
אבל זו האמת.
את לא יכולה לראות הכל.
אם היית רואה את מה שאני רואה מכאן - היית מבינה אותם מאוד.

זה לא שיש להם איזה משהו אישי נגדך. ולא כולם עשו קנוניה נגד הצעירים שלא יהנו.

חס ושלום.
הכל ענין של נסיון.
נסיון וקצת ידע.

ראי את כל התשובות הכתובות כאן באתר על חברות ועל כל מה שקשור לזה.

מה אומר לך?
כמה תשובות חסויות יש כאן באתר על כאלה שרצו חברות נקיה והיו ממש טהורים ונקיים ולפתע פתאום הם היו בנפילה, ואחר כך יאוש גדול וצער ופגיעה.

למה?
למה צריך את כל זה.

זה לא חיים בריאים.

עוד מעט קט תמצאי את החתן שלך וביחד תבנו חיים של שמחה. אהבה בלי חששות ובלי עכבות.

למה להניח מוקשים בדרך האושר שלך.

כואב לי הכאב שלך.
אבל אנא
למענך
זה לא זה
עיזבי אותו

עשי זאת בעדינות. אימרי לו שאת לא יכולה. זה יותר מידי חזק בשבילך. זה גם נגד הלימודים באולפנא. הוא יבין. אם זה לא בגלל שהוא גרוע - לא יקרה לו כלום. רק הזהרי מזה. גברים יכולים לעמוד בכל דבר רק שלא יאמרו להם שהם לא מוצלחים.

בהצלחה