למה אנחנו כאן

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/01/14 19:16 א בשבט התשעד

שאלה

שלום (:

רציתי לשאול שאלה שבינתיים אף אחד לא ידע לענות לי עליה..

אנחנו יודעים שלה' יש הכל והוא לא צריך כלום, והמצוות שאנחנו מקיימים הם לא בשבילו הם בשבילנו, ואין לו רגשות אז הוא לא אמור להרגיש לבד, אז למה הוא ברא אותנו בכלל ? למה הוא ברא את העולם? יום אחד הוא החליט לקום ולהגיד 'בא לי קצת חברה' וברא אותנו ?

תודה מראש (:

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הנושא נדון באריכות רבה אצל חכמים שונים: רס"ג, רמח"ל, הרב קוק ועוד.
רס"ג מבין שהבריאה באה מתוך מידת החסד האלוקית: מכיוון שד' הוא שפע של טוב, הוא רצה להיטיב לאחרים. לכן ברא אחרים שיוכל להיטיב אתם.

הרב קוק מסביר שהבריאה נוצרה לצד השלמות האלוקית. אצל ה' הכל שלם לכן אין אצלו שום שינוי - כל דבר נמצא במילואו המוחלט...
עם זאת, ד' חפץ שתתקיים מציאות שיש בה הוספת שלמות - יש איכות מיוחדת לדברים שמתקדמים ומשתכללים. לכן ד' ברא עולם שבמהותו הוא חסר ובו נמצאים אנשים שנועדו לקדם את העולם הזה אל השלמות.