למה אלוקים לא נותן לי מה שאני רוצה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/11/12 01:14 יז בחשון התשעג

שאלה

שלום הרב,

דבר ראשון אבקש לא לשפוט אותי ישר על שאלתי . אני שואלת כי אני רוצה לדעת ולהעמיק וללהאמין - רק מכוונות טובות ומרצון להבין .

למה אלוקים לא נותן לי מה שאני רוצה ?

אני רוצה משהו מאוד מאוד מאוד , מתפללת לה' כל לילה שזה יקרה ומתחננת בפניו - ובסוף הכל מתפוצץ לי בפנים .

חשבתי על זה , והסיבה שאני עושה מה שה' אומר היא כדי שיהיה לי טוב .

אבל לא טוב לי .

אז למה שאני אעשה מה שהוא אומר ? בלוא הכי לא טוב לי .

ובזמן האחרון אני מנסה ומנסה לגרום לעצמי להתחזק באמונה ולהפסיק לדאוג דאגות מיותרות ולסמוך על ה' ולשמוח , אבל אני לא מצליחה . לא משנה כמה אני יודעת שהכל עניין של בחירה . הרגשות המדכאים שוטפים אותי , האכזבה מהחיים שלי , מעצמי , הפחד הזה שאני לא טובה מספיק .

איך להשתחרר מזה ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בגלל שיש לך אמונה גדול מאוד, את לוקחת את כל הקשיים שלך ומערבבת אותם בתוך האמונה שלך.
זה נכון שהאמונה מצד עצמה מקיפה את כל החיים שלנו אבל כדי לטפל בקשיים שיש לנו צריך 'לעשות סדר'.
אני מצטט קטעים מתוך השאלה שלך:
"לדאוג דאגות מיותרות...
לשמוח...
הרגשות המדכאים שוטפים אותי...
האכזבה מהחיים שלי, מעצמי...
הפחד הזה שאני לא טובה מספיק..."

יש כאן רשימה של נושאים שמקשים עליך את החיים:
דאגות - עצבות - אכזבה מעצמך - פחד שאינך טובה מספיק.

בקשיים אישיים כאלה צריך לטפל, אי אפשר לקוות שתפילה בלבד תפתור אותם.
התפילה מועילה למי שמשתדל ומטפל בקשיים שלו - אדם אביון שמתפלל לפרנסה צריך גם למצוא עבודה. זו הדרך שהקב"ה מעניק לו את פרנסתו.
כך גם את צריכה לטפל בקשיים שלך, זו הדרך שהקב"ה ישלח לך את ברכתו.

מתוך דבריך נראה שאת צריכה כמה פגישות עם מישהי שמבינה במצוקות הרגש: יועצת, עובדת סוציאלית, מטפלת באומנות או פסיכולוגית. זו הדרך שהקב"ה שולח את עזרתו וברכתו.

כדאי שתתיעצי עם מבוגר שאת מרגישה קרובה אליו: אמא, אבא, אחות גדולה, מורה, יועצת בית הספר... כדי למצוא את הדבר שהכי מתאים לך.