למה אין סיבה ליסורים??

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 11/06/09 18:07 יט בסיון התשסט

שאלה

שלום הרב.

ידוע לי שה' נותן לאדם יסורים בעת שעושה עוון או מסיבה אחרת כלשהי.יסורים אילו נועדו לכפר ולתקן,אך למיטב ידעתי סוג היסורים מתקבלים גם לפי העוון,(מידה כנגד מידה) שאדם ידע על מה חטא.

אם כן,למה ה' לא מראה את הדברים יותר ברור .כי יש פעמים שאני לא מצליח להבין את הסיבה ליסורים.

זה דווקא יכול לעזור לבן אדם להבין על מה חטא ולקבל על עצמו לעתיד שלא יעשה את אותו חטא.

מדוע יש עניין כלכך גדול שהכל יהיה נסתר ?

תשובה

שלום

ד' אינו מתגלה בעולם, וכשהוא מתגלה אנו יודעים שזה אינו מרומם את המציאות (עיין חטא העגל ונסיון הנביאים למנוע חורבן).

ד' הוא נסתר בעולם, ומאפשר לנו בחירה של חירות בין אמונה לכפירה, בין טוב לרע.

אם הייסורים וסיבתם היו ברורים, אין בעצם גילוי שם השם ע"י האדם, אלא גילוי ד' ע"י ד'.

העולם נברא כדי שהאנושות תגיע למסקנה בכל הרבדים שלה- הנפשי, השכלי, הרגשי, הגופני, הפוליטי, התרבותי, הדתי ועוד, שד' הוא שורש המציאות, הוא הגרעין הנצחי שהעולם הוא רק ביטוי וצל חיוור שלו.

דוקא האדם המגלה את ד' ומוסרו, הוא המבטא את מלכות ד', את נצחון האמונה על הכל.

גילוי זה, מצריך הסתר גדול. נמצא שההסתר הוא הגילוי.

כל טוב