למה אין "ברכו" במנחה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/08/02 11:55 ח באלול התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שמואל אליהו בן הרב מרדכי אלינו שליט"א

רציתי לשאול את את כבוד תורתו מדוע אין במנחה ברכת "ברכו" כפי שיש בשחרית וערבית?

כמו כן אשמח לדעת באיזה שו"ת או ספר כבוד הרב מצא את הסימוכין לדבריו ע"מ שאם אוכל אעיין שם

בתודה מראש

תשובה

בס"ד

בשו"ע סימן סט כתב כי חלק מ"פריסת שמע" היא אמירת ה"ברכו" שקודם קריאת שמע.
ו"פריסת שמע" היא חלק מקריאת שמע.

לכן רק בשחרית וערבית שיש בהם קריאת שמע – אומרים "ברכו" ולא במנחה.

וכן כתב המשנה ברורה בסימן נד וסימן סח ובעוד מקומות כי "ברכו" נקרא "פריסת שמע".

הברכו שאומרים לפני ערבית הוא בשביל מי שאיחר ולא שמע "ברכו" לפני התפילה. ולפי הקבלה יש לו ערך בפני עצמו. עיין כה"ח על או"ח סימן קלג.